VIDEO: Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, cu sabia în mână, întorcându-se victorios de la lupte
Cu ocazia Zilelor Cetății Medievale l-am surprins pe Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, mărșăluind cu o sabie în mână pe lângă Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina.
M-am uitat imediat în jur să văd dacă nu cumva și-a dat întâlnire cu vreun adversar politic, pentru a se duela bărbătește, în numele convingerilor, despre cum se conduce un oraș sau pentru onoare. Nu a fost să fie. Cu bune și cu rele însă, Hava își înfrânge adversarii începând din 1992.
Primarul care se află în fruntea Cetății Marii Uniri din 1992 a recucerit fortificația de tip Vauban cu sprijinul aliaților și banilor europeni, făcându-și din asta un renume.
M-am întrebat cum ar fi fost Alba Iulia fără cetatea medievală repusă în valoare cu zeci de milioane de euro. Cred că am fi rămas doar cu povestea istorică, fără a fi însă valorificată la potențialul său extraordinar.
În 2006, când le arătam multor albaiulieni imaginea aeriană a cetății în formă de stea, aceștia nu recunoșteau imaginea, arătându-se surprinși că este vorba de Alba Iulia.
Acum, ca să dau un exemplu recent, văd pe facebook postări cu imagini din Cetatea Alba Carolina cu titlul “cel mai frumos oraș din Transilvania”. Și fotografiile erau făcute de o tânără doamnă, cunoscut om de afaceri din Deva, care a vizitat întrega țară.. Și m-am simțit mândru.
Urmăriți în imaginile video de mai jos cum mânuiește Mircea Hava sabia, la pas.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii