Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Societate

Poetul albaiulian, Aurel Pantea, nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2012

Alexandra Mates

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Poetul, criticul şi totodată universitarul albaiulian Aurel Pantea a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2012. U.S.R. acordă anual premii membrilor  săi şi debutanţilor pentru volume apărute în anul calendaristic anterior , iar printre nominalizările pentru anul 2012, la secţiunea poezie,  se află şi poetul Aurel Pantea, cu volumul „Nimicitorul”, Limes.

 În urma întrunirii Juriului de Nominalizări al Uniunii Scriitorilor din România, format din: George Vulturescu (preşedinte), Gheorghe Glodeanu, Paul Aretzu, Alex Goldiş, Gabriela Gheorghişor, s-au hotărât  nominalizările pentru premiile USR,  pentru cărţi apărute în anul 2012. Ei bine, la secţiunea poezie, putem să ne mândrim , aşa cum s-a întâmplat destul de des în ultimii ani, cu faptul că poezia albaiuliană este reprezentată şi apreciată, din nou, la cel mai înalt nivel.

Astfel, valorosul poet albaiulian, Aurel Pantea, preşedintele Filialei Alba –  Hunedoara, a fost nominalizat şi de această dată la premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2012, la secţiunea poezie, cu volumul „Nimicitorul”, Limes.

 Alături de poetul Aurel Pantea, la această secţiune au mai fost nominalizaţi : Şerban Axinte, „Păpădia electrică”, Casa de Pariuri Literare; Vlad Moldovan, „Dispars”, Cartea Românească; Nicolae Prelipceanu, „La pierderea speranţei”, Casa de Pariuri Literare; Liviu Ioan Stoiciu, „Substanţe interzise”, Tracus Arte; Radu Vancu, „Frânghia înflorită”, Casa de Editură Max Blecher; Andrei Zanca, „Crucea Nordului”, Limes.

Îl felicităm  şi noi pe domnul Pantea pentru noua nominalizare, şi îi urăm în continuare inspiraţie şi „muze bune” pentru noi volume de succes în viitor.

 Aurel Pantea este născut în data de 10 martie, anul 1952, la Cheţani-Mureş. A absolvit Facultatea de Filologie la Cluj, (1972-1976). Redactor, ca student, la Echinox. Profesor la Borşa-Maramureş şi Alba Iulia (1976-1983), corector la ziarul Unirea (1980-1984). În prezent, conferenţiar la Universitatea „1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia, conduce, din 1990, revista Discobolul.

Poezii: „Casa cu retori”, Editura Albatros, Bucuresti, 1980.

„Persoana de după amiază”, Editura Dacia, Cluj, 1983.

„La persoana a treia”, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1992.

„Negru pe negru”, Editura Arhipelag, Tg. Mureş, 1993.

„Aceste veneţii, aceste lagune”, Editura Axa, Bacău, 1995.

„O victorie covârşitoare”, Editura Paralela 45, Piteşti, 1996.

„Negru pe negru” (alt poem), Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj, 2005.

 Aşa după cum se ştie, Uniunea Scriitorilor din România este o asociaţie profesională de creatori, fără scop lucrativ sau patrimonial, de utilitate publică, având ca scop sprijinirea şi apărarea literaturii, a intereselor profesionale, economice, sociale şi morale ale scriitorilor. Ea înfiinţează şi susţine edituri şi publicaţii, încurajează traduceri din şi în limba română, premiază creaţiile literare valoroase, pregăteşte şi promovează acte normative privind profesiunea de scriitor.

 În prezent, U.S.R. cuprinde 2400 de membri care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România, între care se numără şi filiala Alba Iulia- Hunedoara cu un număr însemnat de membri, precum şi în filiala Chişinău din Republica Moldova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea