VIDEO/FOTO: Surdomutul uriaș din Alba Iulia, spaima polițiștilor locali. Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs!
La doar câteva zile de la articolul în care vă prezentam povestea celebrului surdomut cerșetor din Alba Iulia – Chirilă C., am avut neșansa să mă reîntâlnesc cu el în persoană. Aborda nestingherit oamenii ce-i ieseau în cale, mulți dintre ei copii și femei, care au participat ieri după-amiază, de 1 Mai, la spectacolele din zona Pieței Cetății Alba Carolina, cu ocazia Zilei Cetății Vauban din Alba Iulia.
Era precum un lup între oi. Atent să aibă mâneca de la tricou ridicată ca tuturor să le sară în ochi rănile pe care și le face cu lama când este în pubic și i se pare că nu este suficient de convingător, “Mutu” le-a oferit câtorva polițIști locali, pe lângă doza frecventă de frică și o lecție de civism.
În imaginile de mai jos veți vedea cum 4 polițiști locali, aflați pe drumul care trece pe lângă Piața Cetăți înspre Poarta a III-a, pregătiți să prevină orice eveniment care ar putea dăuna liniștii și ordinii publice, se trag din calea surdomutului care își face apariția în mijlocul mulțimii. Oamenii legii stăteau de câteva minute și povesteau lângă un panou cu afișe ce fusese doborât de vânt la pământ.
Eroul nostru uriaș, cu jumătate de mână tranșată la sânge, îmi vede camera și, precum un politician abil, exploatează momentul la maxim. Se oprește tacticos și ca orice cetățean cu simț civic, ridică și repune panoul în drepturi, sub ochii temători ai polițiștilor locali. Apoi, și-a continuat nestingherit plimbarea printre oameni, cerând bani, sub o formă transformată cu timpul din cerșetorie în solicitarea unei taxe pentru a scăpa de el.
Reamintesc faptul că săptămâna trecută polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe Chirilă pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si liniştii publice, distrugere și furt calificat, solicidând procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia eliberarea unui mandat de arestare preventivă pe o perioada de 29 zile pe numele cerșetorului și cercetarea sa în stare de arest. Procurorul a considerat însă că tânărul care în urmă cu câțiva ani a fost închis mai mulți ani la pușcărie pentru că a violat un bătrân, nu reprezintă un pericol social și a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate.
Subliniez că intenția mea prin aceste articole nu este de a demoniza un năpăstuit al sorții, așa cum este fără doar și poate surdomutul Chirilă, însă acest caz, pe lângă faptul că mă face să mă simt agresat și în nesiguranță, imi demonstrează că niște instituții, sau mai corect spus unii reprezentanți ai instituțiilor care se ocupă cu siguranța membrilor comunității, nu au soluții într-un caz relativ simplu. Un biet surdomut, care potrivit specialiștilor are discernământ, le provoacă și lor frică, demonstrând că în fața unui personaj înspăimântător, pentru care o amendă nu reprezintă nicio amenințare, aceștia se simt dezarmați.
Așa cum am promis încă în articolul precedent propunerile dumneavoastră cele mai sugestive le voi transmite autorităților publice care au rol în menținerea unui climat de siguranță publică în județul și municipiul nostru, pentru a afla cum văd aceștia rezolvarea optimă a situației prezentate, înainte ca persoane nevinovate să plătească scump neputința lor.
Le voi solicita o poziție și celor 4 reprezentanți ai comunității, consilierii județeni care fac parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Alba, al cărăi scop, potrivit legii, este să asigure prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. Pe lângă indeminizație de consilieri județeni, acești reprezentanți ai dumneavoastră primesc lunar o sumă frumușică tocmai pentru a se asigura că instituțiile responsabile cu siguranța noastră rezolvă problemele reale ale comunității.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii