Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 72-69, în primul meci din finala mică *Popov obligat să învingă în Vinerea Mare, la Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Satu Mare a învins CSU Alba Iulia în primul meci al finalei mici din Liga Naţională de baschet feminin, cu scorul de 72-69 (26-17, 14-14, 15-18, 17-20). Echipa lui Dan Fleşeriu conduce cu 1-0 în duelul pentru medaliile de bronz, iar trupa lui Miroslav Popov este obligată să se impună în Vinerea Mare (3 mai, ora 18.00), în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” pentru a avea şansa de a juca meciul decisiv, cel de-al treilea. A fost o partidă de luptă, în care albaiuliencele au plătit tribut startului modest, însă, iarăşi, un cuvânt greu de spus a avut arbitrajul, în momentele cheie.

*Al 13-lea meci direct, unul cu ghinion!

Al 13-lea meci direct între cele două combatante a fost unul ghinionist pentru studentele din Cetatea Marii Uniri, care nu s-au regăsit în primul sfert adjudecat de sătmărence, scor 26-17. Odată pusă această diferenţă pe tabelă, amfitrioanele au păstrat ecartul, astfel că la pauza mare conduceau cu 40-31.

În sfertul al treilea, Fleşeriu a fost obligat să ceară time-out, după ce studentele s-au apropiat periculos (47-43). Aceste 10 minute au arătat o echipă oaspete mai decisă, ce a evoluat mult mai bine şi a ajuns la un singur coş distanţă de sătmărence (49-51), însă ultimul minut al sfertului a fost favorabil tot gazdelor ce s-au dus la 6 lungimi (55-49). Ultimul sfert a însemnat o disperată cursă de urmărire a formaţiei lui Popov, ajunsă la 5 puncte distanţă (59-64), dar apoi o altă decizie a arbitrilor (fault în atac la Tobin, fază ce a declanşat protestele lui Popov şi Eleş) a stopat speranţele.

*A fost la un moment dat 63-66…

Două” libere” transformate de Amanda Thompson a propulsat CSU la o diferenţă de numai trei puncte, când mai erau 100 de secunde din meci, însă Freeman a ieşit la rampă şi a marcat în ultima secundă a atacului sătmărean şi iarăşi a dat aripi gazdelor. Când mai erau două secunde, Thompson a înscris de trei puncte, dar a fost prea târziu… „Am pierdut pentru că CSM Satu Mare a pregătit mult mai bine meciul, din toate punctele de vedere. Baschetbalistic vorbind am pornit mai greu în meci, dar ne-am revenit pe parcurs. La Satu Mare nu e uşor să câştigi, nu-i o echipă oarecare. Acum încercăm să trecem peste acest eşec şi să învingem în meciul al doilea„, a declarat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia, după eşecul din oraşul natal, împotriva formaţiei la care a activat înainte de a veni la Alba Iulia.

*Al 5-lea eşec la rând cu echipa lui Fleşeriu

CSM Satu Mare continuă astfel să reprezinte un vis urât pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care a înregistrat al 5-lea eşec consecutiv în compania adversarului din Nord. CSU Alba Iulia a încercat minunea în semifinalele campionatului, cu campioana CSM Târgovişte, dar a fost eliminată săptămâna trecută, iar acum a pierdut întâiul duel pentru bronz cu „coşmarul” condus de Fleşeriu. „Suntem echipe sensibil egale şi la acest nivel orice detaliu contează. Am început mai modest, dar apoi am reintrat în meci şi am fost acolo. În final, arbitri nu ne-au permis, prin câteva decizii, să ne apropiem de adversare. Din păcate, soarta unui meci nu depinde numai de ce se întâmplă pe parchet. Sunt convinsă că le vom învinge la Alba Iulia şi apoi vom juca mecciul decisiv, marţea viitoare, la Satu Mare„, a afirmat Eniko Laza, ce a început baschetul la Satu Mare.

Punctele vizitatoarelor au fost înscrise de Amanda Thompson – 16, Becca Tobin – 15, Ekaterina Abramzon – 11, Eniko Laza – 10, Jovana Vukoje – 7, Alexandra Uiuiu – 4, Zenta Melnika – 4, Tereza Brantlova – 2.

Foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea