Rămâi conectat

Actualitate

„Meditaţiile gratuite pentru BAC să le facă directorii şi inspectorii şcolari”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sindicatul Învăţământ Alba cere directorilor de licee să respecte legea privind rechemarea din concediul de odihnă a cadrelor didactice pentru pregătirea suplimentară a elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat. La întâlnirea de la IŞJ Alba din data de 13 iulie 2011 cei 19 directori şi directori adjuncţi ai unităţilor liceale din judeţ la care procentul de promovare la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat a fost mai mic de 30 la sută au agreat propunerea de a organiza meditaţii gratuite pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii sesiunii de toamnă a examenului. „Nu se precizează cine va realiza aceste meditaţii gratuite şi cine va plăti când ştim că nu se plăteşte activitatea suplimentară. Trebuiau să cunoască nivelul de pregătire al elevilor din timpul anului şcolar şi să se fi implicati în astfel de activităţi inainte de examen. Sperăm că directorii din judeţ vor putea, împreună cu inspectorii de specialitate, să se ocupe personal de aceste meditaţii fără a apela la profesorii care se află în concediu. Pe lângă faptul că profesorii nu şi-au primit banii de concediu integral şi, aşa cum prevede legea, cu 5 zile înainte de plecarea în concediu se vor trezi că sunt rechemaţi din concediul de odihnă. Atragem atenţia directorilor că trebuie să respecte legea, altfel vom fi nevoiţi să le facem plângeri penale pentru abuz în funcţie”, a declarat prof. Ioan Stanca, preşedintele SIA.
El a precizat că, potrivit art. 151, al. 2 din Codul Muncii, publicat în Monitorul Oficial nr. 345 din 18 mai 2011, „angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.”
În aceste condiţii, liderul sindical Ioan Stanca a făcut apel la profesorii care vor fi solicitaţi pentru această activitate să depună o sesizare în scris la sediul sindicatului zonal de care aparţin, pentru a putea face plângeri penale împotriva acelor directori care consideră că este un caz de forţă majoră sau sunt interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea