Cine îşi asumă răspunderea pentru rezultatele la Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu ” din Cugir?
În urmă cu un an de zile, conducerea de atunci a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” era considerată răspunzătoare de procentul de promovabilitate de 38% obţinut la examenul de Bacalaureat. Preşedintele PDL Cugir, Radu Roşian, i-a acuzat pe cei doi directori liberali de rezultatele sub aşteptări, care au fost folosite ca motiv pentru demiterea lor din funcţie. În locul celor doi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a numit ca director pe prof. Camelia Dumitrean, iar ca director adjunct pe prof. Dacia Napău, personalităţi marcante ale PDL în momentul de faţă. Sub conducerea lor, instituţia de învăţământ a înregistrat anul acesta cel mai slab rezultat la examenul de Bacalaureat din istoria sa. Se pare că 36 de elevi promovaţi din 211 reprezintă „marea performanţă” a calităţilor manageriale şi educaţionale ale doamnei director, Camelia Dumitrean, calităţi susţinute fără rezerve de preşedintele PDL Cugir, Radu Roşian şi nu numai.
Ne întrebăm pe cine consideră răspunzător de această dată conducerea PDL Cugir? Gradul de promovabilitate de 19% este o consecinţă directă a „performanţelor” obţinute la locul de muncă a actualei conduceri a colegiului? Dacă în urmă cu un an cei doi directori liberali au fost demişi pentru un rezultat de două ori mai mare, ce măsuri vor lua liderii PDL anul acesta?
Nu intenţionăm să aruncăm întreaga vină în spatele doamnei director, însă ne întrebăm cât de firesc este faptul că înainte cu aproximativ două luni de acest important examen, la colegiu nu s-au ţinut ore, elevii fiind scoşi timp de o săptămână din activitatea instructiv-educativă pentru a participa nu la „Ziua”, ci la „Zilele Porţilor Deschise”? Sau cât de eficientă este atmosfera de relaxare creată liceenilor, care datorită muzicii ce răsuna în pauze pe holurile instituţiei, se simţeau mai degrabă la discotecă, decât la şcoală ? Totodată, trebuie să recunoaştem că doamna director este o persoană activă, cu multe preocupări şi afaceri personale, însă ne întrebăm cât de performant poate fi cineva care este prezent la locul de muncă doar două zile pe săptămână din cinci?
Din punctul de vedere al PNL Cugir, după modelul de anul trecut, este corect ca rezultatele dezastruoase, fără precedent de la Bacalaureat să şi le asume atât doamna Dumitrean, cât şi conducerea PDL.
Suntem de acord cu faptul că există o multitudine de cauze care au generat situaţia actuală, atât pe plan local, cât şi naţional. În ceea ce ne priveşte considerăm că o politizare excesivă a sistemului educaţional, făcută prin numiri politice, în afara oricăror criterii de competenţă şi performanţă, este una dintre cauzele actualei situaţii din învăţământul românesc. A pune persoane competente în posturi pentru care au pregătirea necesară este o atitudine firească pe care PDL nu a reuşit să şi-o însuşească în ciuda tuturor semnalelor primite. Trist este că poliţele iresponsabilităţii PDL sunt plătite atât de tineri, cât şi de întreaga societate. (Biroul de Presă PNL Cugir)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan