Rămâi conectat

Actualitate

Cine îşi asumă răspunderea pentru rezultatele la Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu ” din Cugir?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu un an de zile, conducerea de atunci a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” era considerată răspunzătoare de procentul de promovabilitate de 38% obţinut la examenul de Bacalaureat. Preşedintele PDL Cugir, Radu Roşian, i-a acuzat pe cei doi directori liberali de rezultatele sub aşteptări, care au fost folosite ca motiv pentru demiterea lor din funcţie. În locul celor doi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a numit ca director pe prof. Camelia Dumitrean, iar ca director adjunct pe prof. Dacia Napău, personalităţi marcante ale PDL în momentul de faţă. Sub conducerea lor, instituţia de învăţământ a înregistrat anul acesta cel mai slab rezultat la examenul de Bacalaureat din istoria sa. Se pare că 36 de elevi promovaţi din 211 reprezintă „marea performanţă” a calităţilor manageriale şi educaţionale ale doamnei director, Camelia Dumitrean, calităţi susţinute fără rezerve de preşedintele PDL Cugir, Radu Roşian şi nu numai.
Ne întrebăm pe cine consideră răspunzător de această dată conducerea PDL Cugir? Gradul de promovabilitate de 19% este o consecinţă directă a „performanţelor” obţinute la locul de muncă a actualei conduceri a colegiului? Dacă în urmă cu un an cei doi directori liberali au fost demişi pentru un rezultat de două ori mai mare, ce măsuri vor lua liderii PDL anul acesta?
Nu intenţionăm să aruncăm întreaga vină în spatele doamnei director, însă ne întrebăm cât de firesc este faptul că înainte cu aproximativ două luni de acest important examen, la colegiu nu s-au ţinut ore, elevii fiind scoşi timp de o săptămână din activitatea instructiv-educativă pentru a participa nu la „Ziua”, ci la „Zilele Porţilor Deschise”? Sau cât de eficientă este atmosfera de relaxare creată liceenilor, care datorită muzicii ce răsuna în pauze pe holurile instituţiei, se simţeau mai degrabă la discotecă, decât la şcoală ? Totodată, trebuie să recunoaştem că doamna director este o persoană activă, cu multe preocupări şi afaceri personale, însă ne întrebăm cât de performant poate fi cineva care este prezent la locul de muncă doar două zile pe săptămână din cinci?
Din punctul de vedere al PNL Cugir, după modelul de anul trecut, este corect ca rezultatele dezastruoase, fără precedent de la Bacalaureat să şi le asume atât doamna Dumitrean, cât şi conducerea PDL.
Suntem de acord cu faptul că există o multitudine de cauze care au generat situaţia actuală, atât pe plan local, cât şi naţional. În ceea ce ne priveşte considerăm că o politizare excesivă a sistemului educaţional, făcută prin numiri politice, în afara oricăror criterii de competenţă şi performanţă, este una dintre cauzele actualei situaţii din învăţământul românesc. A pune persoane competente în posturi pentru care au pregătirea necesară este o atitudine firească pe care PDL nu a reuşit să şi-o însuşească în ciuda tuturor semnalelor primite. Trist este că poliţele iresponsabilităţii PDL sunt plătite atât de tineri, cât şi de întreaga societate. (Biroul de Presă PNL Cugir)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea