Elevi de la școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, în vizită la muzee din Budapesta și Viena
În cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, un grup de 33 elevi de la Şcoala Generală “Avram Iancu” din Alba Iulia, însoţiţi de 3 profesori, au ales tema “Să ne cunoaştem trecutul prin muzeele celorlalţi” şi vizitează 2 muzee din Budapesta şi Viena în perioada 5-7 aprilie 2013.
Circuitul cultural, realizat cu ajutorul agenției de turism ”Initio Travel” din Blaj (specializată în circuite culturale europene), cuprinde nu numai “Muzeul naţional de istorie” din Budapesta şi “Muzeul de Stiinţe naturale” din Viena ci şi Palatul Regal-Castelul Buda din Budapesta, Palatele Hofburg şi Schönbrunn din Viena, site-ul arheologic Carnuntum (capitala fostei provincii romane “Pannonia”).
”Unghiul de construcţie a acestei vizite tematice este unul precursor astăzi (construirea imaginii despre propriul patrimoniu şi identităţi graţie informaţiilor complementare existente în patrimoniul altor naţiuni membre ale Uniunii Europene) dar are vocaţia să devină în curând o normă obişnuită (în mai putin de 10 ani, aceşti copii vor debuta într-o viaţa profesională care se va defaşura în întregime într-un context de multiculturalism european)”, spun organizatorii.
Pentru prof. Roman Negoi, “sufletul” proiectului, istoria este “o construcţie a unei imagini” dar şi o bună ocazie de a antrena elevii în activităţi educative în context non-formal cu scopul de a le creşte motivaţia de a învăţa si de a-şi dezvolta deprinderi relaţionale în grup.
La încadrarea grupului şi buna desfăşurare a proiectului au contribuit prof. Mirela Ianc, director adjunct al şcolii şi prof. Sorin Pop. Proiectul a fost susţinut de prof. Dana Slevaș, directorul Școlii Generale “Avram Iancu” şi de prof. Codruţa Lodroman, inspector educativ din cadrul ISJ Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana