Rămâi conectat

Cultură Educație

Elevi de la școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, în vizită la muzee din Budapesta și Viena

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, un grup de 33 elevi de la Şcoala Generală “Avram Iancu” din Alba Iulia, însoţiţi de 3 profesori, au ales tema “Să ne cunoaştem trecutul prin muzeele celorlalţi” şi vizitează 2 muzee din Budapesta şi Viena în perioada 5-7 aprilie 2013.

Circuitul cultural, realizat cu ajutorul agenției de turism ”Initio Travel” din Blaj (specializată în circuite culturale europene), cuprinde nu numai “Muzeul naţional de istorie” din Budapesta şi “Muzeul de Stiinţe naturale” din Viena ci şi Palatul Regal-Castelul Buda din Budapesta, Palatele Hofburg şi Schönbrunn din Viena, site-ul arheologic Carnuntum (capitala fostei provincii romane “Pannonia”).

Unghiul de construcţie a acestei vizite tematice este unul precursor astăzi (construirea imaginii despre propriul patrimoniu şi identităţi graţie informaţiilor complementare existente în patrimoniul altor naţiuni membre ale Uniunii Europene) dar are vocaţia să devină în curând o normă obişnuită (în mai putin de 10 ani, aceşti copii vor debuta într-o viaţa profesională care se va defaşura în întregime într-un context de multiculturalism european)”, spun organizatorii.

Pentru prof. Roman Negoi, “sufletul” proiectului, istoria este “o construcţie a unei imagini” dar şi o bună ocazie de a antrena elevii în activităţi educative în context non-formal cu scopul de a le creşte motivaţia de a învăţa si de a-şi dezvolta deprinderi relaţionale în grup.

La încadrarea grupului şi buna desfăşurare a proiectului au contribuit prof. Mirela Ianc, director adjunct al şcolii şi prof. Sorin Pop. Proiectul a fost susţinut de prof. Dana Slevaș, directorul Școlii Generale “Avram Iancu” şi de  prof. Codruţa Lodroman, inspector educativ din cadrul ISJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea