FOTO: Porţi deschise la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir. Liceul şi-a prezentat oferta educaţională 2013-2014
Peste 200 de elevi din clasele a VIII-a, aparţinând şcolilor gimnaziale : ,,Iosif Pervain”, ,,Singidava”, Nr. 3 Cugir şi Şcoala generală din Săliştea au fost pentru câteva ore oaspeţi ai Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir. Prezenţa elevilor la instituţia de învăţământ tehnic a oraşului a avut drept scop participarea la activităţile derulate joi de liceu cu ocazia Zilei Porţilor Dechise, program cuprins în calendarul de activităţi ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”
O zi, în care directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu şi cadrele didactice ale instituţiei şcolare au avut ocazia să-şi prezinte oferta educaţională pentru anul de învăţământ 2013-2014, iar elevii oaspeţi, privilegiul să viziteze liceul cu laboratoarele, atelierele, sălile de clasă, bază sportivă şi utilităţile de care dispune colegiul.
Astfel, că oferta educaţională pentru viitorul an de învăţământ la clasa a IX-a, are la domeniul Calificare profesională, 4 clase: economic: Tehnician activtati economice-28 locuri; Electronică şi automatizări: Tehnician operator tehnica de calcul-28 locuri; Electronică: Tehnician electromecanic-28 locuri; Mecanică: Tehnician proiectant CAD-28 locuri;
Pentru învăţământul profesional: Strungar cu durata de 2 ani, pregătire pentru care cursanţii, fie ei băieţi sau fete, au avantajul de a beneficia de o BURSĂ DE STUDII lunară în cuantum de 200 Ron cu posibilităţi de majorare de către agentul economic la care desfăşoară activitatea practică. La finalizarea acestui program, absolvenţii obţin calificarea de nivel II -Strungar care le permite să-şi găsească mai rapid un loc de muncă şi să câştige mai repede un salariu.
La întâlnirile avute cu vizitatorii, conducerea liceului împreună cu cadrele didactice le-au explicat elevilor că instituţia le oferă posibilitatea de a obţine o calificare profesională care să răspundă nevoilor lor, pentru că li se oferă o bază materială modernă, pentru faptul că toate cadrele didactice au un nivel înalt de pregătire, iar colegiul oferă şi o gamă variată de activităţi extraşcolare.
De remarcat că, în cadrul sălii profesorale a fost amenajata pentru oaspeţi o expoziţie de Origami aparţinând elevului Mihai Birzianu, precum şi o expoziţie de planşe şi panouri cu tema: Alimentaţie sănătoasă „Să ştii mai mult, să fii mai sănătos!”.
La final, participanţii au putut admira o frumoasă prezentare de artă culinară a elevilor şcolii şi au putut gusta din produsele pregătite de ei.
(C. P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii