Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O sută de elevi din Alba vor participa la un studiu privind obiceiurile alimentare nesănătoase

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O sută de elevi din Alba vor face parte dintr-un studiu legat de alimentaţia pe care o au copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 9 ani. Totul face parte dintr-un proiect al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi care se va desfăşura în toată ţara.

Obiectivul principal îl reprezintă responsabilizarea părinţilor şi a copiilor pentru a preveni obezitatea infantilă, şi nu numai, prin schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase. În data de 17 aprilie se va lansa oficial, la nivelul Ministerului Sănătăţii, un studiu de evaluare a stării de nutriţie a copiilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concret, copiilor care vor intra în studiu li se vor lua măsurători în ceea ce priveşte înălţimea, greutatea, cu determinare a indicelui de masă corporală şi li se vor aplica chestionare.

Pentru realizarea studiului în judeţul nostru, s-a realizat un parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Părinţii elevilor vor fi informaţi cu privire la acest proiect iar participarea efectivă a copiilor la studiu se va face doar cu acordul părinţilor. Datele obţinute vor avea un caracetr confidenţial.

Prima fază a proiectului, cea ce măsurători şi aplicări de chestionare, se va desfăşura până în data de 31 mai, urmând ca până în 15 iunie să fie prelucrate datele obţinute.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Burse de merit 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală. Alte burse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Burse de merit 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală. Alte burse Bursa de merit se acordă, în 2024, celor mai buni 30% elevi din fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Bursele de merit se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Pentru elevii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea