Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ceremoniale religioase la Alba Iulia şi Mănăstirea Râmeţ, la împlinirea a 228 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 28 februarie 2013, se împlinesc 228 ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Pentru a-i omagia cum se cuvine pe eroii noştri, filialele Societăţii cultural – patriotice “Avram Iancu” din Alba Iulia, Aiud, Teiuş şi Stremţ, în colaborare cu Mănăstirea Râmeţ, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Alba, precum şi al primăriilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuş şi Stremţ organizează  ceremoniale religioase de pomenire a eroilor la Alba Iulia şi Mănăstirea Râmeţ.

Astfel, potrivit domnului Emil Jurca, preşedintele Filialei Alba Iulia a Societăţii cultural – patriotice „Avram Iancu”, joi, 28 februarie 2013, la ora 12.30, vor avea loc depuneri de coroane de flori la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, iar de la ora 13.30, ceremonialul religios la monumentul de pe Dealul Furcilor, unde au fost frânţi cu roata Horea şi Cloşca.

De asemenea, duminică, 3 martie 2013, la Mănăstirea Râmeţ, după Sfânta Liturghie  se va oficia un parastas de pomenire pentru Horea, Cloşca şi Crişan, Avram Iancu, precum şi pentru Teodor Stan (primul preşedinte al Societăţii „Avram Iancu” din România).

Susţinătorii idealurilor pentru care au luptat şi s-au jertfit Horea, Cloşca, Crişan şi Avram Iancu, membrii şi simpatizanţii Societăţii „Avram Iancu”, oficialităţile judeţene şi locale, reprezentanţi ai altor organizaţii sau fundaţii patriotice, instituţii de învăţământ sau ai partidelor politice, sau alţi doritori sunt invitaţi cu toţii să participe la ceremonii.

NOTĂ: Din Alba Iulia la Râmeţ se pleacă în 3 martie, ora 9.30, de la Hotel „Cetate”. Costul transportului auto este de 10 lei/persoană. Persoanele care doresc să meargă la Râmeţ sunt rugate să-şi anunţe participarea până la 22 februarie 2013, la telefon: 0258/830426, fam. prof Emil Jurca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea