Elevi „stresaţi” de pixul roşu. În Alba nu s-a luat nicio decizie privind schimbarea culorii cu care se corectează lucrările
Elevii au mai născocit un motiv pentru care sunt stresaţi de şcoală: PIXUL ROŞU. Această culoare pare să îi sperie pe unii elevi care, în loc să îşi dea silinţa să nu mai facă greşeli în teste, preferă să dea vina pe culoare. Totuşi, psihopedagogii le dau dreptate copiilor şi spun că o culoare potrivită pentru evidenţierea greşelilor ar fi verdele.
Totul a pornit după ce mai mulţi elevi au susţinut că sunt foarte stresaţi când îşi văd lucrările corectate cu roşu. Apoi, au intervenit mai mulţi psihologi şi specialişti care, după mai multe studii, au ajuns la concluzia că pixul de culoare roşie provoaca angoasă şi stres. De aceea a şi fost propus verdele ca soluţie, pentru că pare o culoare mai „prietenoasă”.
Părerile sunt împărţite în rândul profesorilor şi elevilor. Dacă unii preferă tradiţionalul roşu, pe motiv că atâtea generaţii de elevi au trecut prin şcoală cu astfel de corecturi fără să se simtă stresaţi, alţii consideră că semnalarea greşelilor cu pix verde ar fi mult mai constructivă pentru elevi. Alte culori preferate de învăţăcei sunt roz sau turcoaz.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba au declarat pentru Ziarul Unirea că nu au primit până acum nicio informare în acest sens de la Ministerul Educaţiei, astfel că, cel puţin deocamdată, profesorii din Alba vor folosi în continuare culoarea roşie pentru corectarea lucrărilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 31 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri