Rămâi conectat

Curier Județean

Captură record pe Mureş în zona Vinţu de Jos: un somn de 30 de kilograme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Somn de 30 de kilograme pescuit pe Mureş în apropiere de Vinţu de Jos.

Trei pescari din oraşul Sebeş au făcut o captură impresionantă în râul Mureş: au prins un somn de 30 kg, 170 cm lungime şi 70 cm grosime.  Peştele a fost prins la începutul săptămânii tercute în zona Vinţu de Jos, momeala fiind un peşte viu. Drilul a durat 20 de minute, somnul însă nu a avut nicio şansă: pescarul a fost dotat cu scule de calitate, pentru un peşte mare, a avut un fir cu rezistenţă de 46 kg. Pescarul norocos, Sorin Vlad (născut ca Sorin Stricat) de 30 ani este „pescar de somn de 15 ani”, împreună cu tatăl său, Cornel  Stricat, de 58 ani, „pescar la somn de 35 de ani”. Cornel  Stricat mai prinsese cu câteva ore înainte un somn de 3 kg împreună cu coechipierul său Nicolae Moga, de 71 de ani.

Sorin Vlad a declarat pentru ziarul Unirea că ochiseră peştele după ce l-au observat cum sărea după o raţă sălbatică. Acesta a opinat că scăderea cotelor râului Mureş a făcut mai vizibil peştele. Întrebat dacă ar mai exista asemenea exemplare în râul Mureş, Sorin Vlad a explicat că acestea sunt din ce în ce mai puţine din cauza braconierilor cu curent electric. Pescarul norocos ne-a povestit că bafta la pescuit este o moştenire de familie, tatăl său având de-a lungul vieţii câteva capturi de acest fel.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. „𝐷𝑟𝑎𝑔𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑎̆, 𝐶𝑎𝑚𝑒𝑙𝑖𝑎 𝐿𝑎𝑧𝑎̆𝑟, 𝑛𝑒-𝑎 𝑝𝑎̆𝑟𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̧𝑎̆, 𝑙𝑎 𝑑𝑜𝑎𝑟 49 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑖. 𝐶𝑎𝑚𝑖 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea