Captură record pe Mureş în zona Vinţu de Jos: un somn de 30 de kilograme

Somn de 30 de kilograme pescuit pe Mureş în apropiere de Vinţu de Jos.

Trei pescari din oraşul Sebeş au făcut o captură impresionantă în râul Mureş: au prins un somn de 30 kg, 170 cm lungime şi 70 cm grosime.  Peştele a fost prins la începutul săptămânii tercute în zona Vinţu de Jos, momeala fiind un peşte viu. Drilul a durat 20 de minute, somnul însă nu a avut nicio şansă: pescarul a fost dotat cu scule de calitate, pentru un peşte mare, a avut un fir cu rezistenţă de 46 kg. Pescarul norocos, Sorin Vlad (născut ca Sorin Stricat) de 30 ani este „pescar de somn de 15 ani”, împreună cu tatăl său, Cornel  Stricat, de 58 ani, „pescar la somn de 35 de ani”. Cornel  Stricat mai prinsese cu câteva ore înainte un somn de 3 kg împreună cu coechipierul său Nicolae Moga, de 71 de ani.

Sorin Vlad a declarat pentru ziarul Unirea că ochiseră peştele după ce l-au observat cum sărea după o raţă sălbatică. Acesta a opinat că scăderea cotelor râului Mureş a făcut mai vizibil peştele. Întrebat dacă ar mai exista asemenea exemplare în râul Mureş, Sorin Vlad a explicat că acestea sunt din ce în ce mai puţine din cauza braconierilor cu curent electric. Pescarul norocos ne-a povestit că bafta la pescuit este o moştenire de familie, tatăl său având de-a lungul vieţii câteva capturi de acest fel.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Aurelian 20 septembrie 2012 at 15:49

Era mai bine sa fi putut captura un alt „peste”, pe Pricu!

Aurelian 20 septembrie 2012 at 15:54

Dar politistii au trecut de la pescuit la vanat, decand seful vanatorilor ii Siñedru!

raducu 21 septembrie 2012 at 11:40

bravo bravo , am capturat in sfarsitul sezonului de vara 45 de kg de somn la broscuta , dar ma asteptam sa fie capturi mai mari de 20 de kg , a fost ok, iar acum pe sezonul de toamna chiar inainte cu 2 zile am avut 2 capturi ceva mai mici de 5 kg la lipitoare ceva total neasteptat , sper doar ca braconierii sa nu mai aiba frau liber ca si pana acum.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...