Cel mai demis director din istoria CJ Alba se întoarce la conducerea instituției pe care a considerat-o ilegal constituită
UPDATE: Cu 24 de voturi pentru, din cele 32 valabil exprimate, Cornel Petru Comșa a fost numit astăzi de consilerii județeni, director general la Centrul de Culură „Augustin Bena”.
Consiliul Județean Alba a emis o hotărâre care va fi supusă votului consilierilor în ședința ordinară de joi, 23 iulie, prin care îl desemnează în funcția de director general interimar la Centrul de Cultură “Augustin Bena”, pe Cornel Petru Comșa, tatăl fostului președinte al PP-DD Alba, Cornel Comșa.
Motivul acestei numiri ar fi potrivit documentului rămânerea instituției fără manager, după ce Honcaş Coriolan Laurian, șeful Centrului “Augustin Bena” a solicitat consiliului județean încetarea prin, acordul părţilor a contractului de management, începând cu data de 27 august 2012, chiar dacă acest contract era valabil pentru o perioadă de 5 ani, respectiv până în anul 2013.
Contactat telefonic, fostul director a declarat că el este un om de cultură, neafiliat politic și nu dorește să facă comentarii pe această temă. El se va ocupa în continuare de coordonarea activității fanfarei județului Alba.
“Potrivit prevederilor art. 33, alin.l din Ordonanţa de urgenţa nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţiile de încetare a contractului de management, autoritatea competentă desemnează, în maximum 5 zile de la constatarea încetării contractului de management., o conducere interimară a instituţiei publice de cultură”, se mai arată în proiectul de hotărâre.
Decizia de numire a lui Cornel Petru Comșa, în prezent şef serviciu în cadrul Centrului de Cultură ’’Augustin Bena”, are legătură, potrivit unor surse politice, cu înțelegerile secrete dintre PDL și PP-DD Alba, care ar încerca formarea unei noi majorități în cadrul Consiliuli Județean Alba. Acest lucru s-a reușit deja în cadrul Consiliului Local Alba Iulia, unde cele două partide au refăcut o alianță care a dus la înlocuirea viceprimarului liberal cu unul de la PP-DD.
Mai interesant este faptul că Petru Comșa s-a aflat pentru mai mulți ani în război deschis cu președintele CJ Ion Dumitrel sau cu actualul consilier județean Ionuț Fulea, pentru că a fost demis din funcția de director al Centrului de Cultură din acea vreme.
După ce în 2005 a dat în judecată Consiliul Județean Alba pentru că a fost demis de președintele Ion Dumitrel din funcția de director al “Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale” (fosta direcție de cultură din cadrul instituției) și a câștigat procesul, Cornel Petru Comșa a fost repus în funcție fiindu-i plătite retroactiv toate drepturile salariale.
Ion Dumitrel a găsit însă o altă soluție pentru a-l elimina pe cel care acuza atunci Consiliul Județean de practici mafiote, prin reorganizarea Direcției de cultură în actualul Centru de Cultură “Augustin Bena”, situație în care Cornel Petru Comșa nu s-a mai regăsit în noua organigramă.
„Toate aceste ilegalitati sunt patronate de presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel. Cei doi interpreti de muzica populara s-au organizat intr-o grupare de tip mafiot, care decide soarta banilor cheltuiti pe cultura din judetul Alba, iar pentru a-si obtine cele propuse il au de partea lor pe presedintele Consiliului Judetean”, scria prsea vremii via directorul demis, Petru Comşa.
A urmat un al doilea proces, în care fostul director la Cultură i-a dat în judecată pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și pe secretarul instituției, Mariana Hurubean, pe motiv că noul centru de cultură este ilegal constituit. Instanța nu i-a mai dat însă câștig de cauză lui Comșa.
Interesant este faptul că deși rivalitatea dintre Dumitrel și Comșa a fost una notorie, în zilele noastre lucrurile par a se fi schimbat fundamental. Petru Comșa se întoarce victorios, via PPDD, după ani buni de așteptare, în funcția de director general al Centrului de Cultură Alba, în timp ce Dumitrel demonstrează încă odată că interesele politice sunt mai importante decât convingerile personale.
Comșa s-a aflat în conflict și cu Dana Floroian, cea care i-a luat locul în 2007, după ce instituția a fost reorganizată în actualul Centru de Cultură ”Augustin Bena”. În prezent director adjunct al Centrului de Cultură, Dana Floroian ar fi în vizorul conducerii CJ pentru o detașare în funcția de adjunct la Muzeul Unirii din Alba Iulia, un post care urmează să fie înființat tot în ședința CJ Alba de joi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii