Rămâi conectat

Actualitate

Măsuri de stimulare a economiei luate de Guvernul Ponta

Alexandra Mates

Publicat

în

„Guvernul a informat FMI că doreşte să introducă achitarea TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă, data aplicării urmând să fie stabilită după discuţiile oficiale”, a declarat premierul Victor Ponta. Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul încasării sumei din respectiva plată, dar şi firma care primeşte factura nu va mai putea deduce TVA decât la momentul plăţii, au explicat  surse oficiale.

       Premierul a mai anunţat că va rămâne în continuare în vigoare cota unică, dezminţind zvonurile conform cărora Executivul negociază cu FMI impozit progresiv. Ponta a mai precizat că TVA va fi eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE şi că plafonul de deductibilitate va creşte de la 20% la 50% în cazul investiţiilor în domeniul cercetării-dezvoltării. Premierul a mai anunţat că firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor plăti pentru aceştia, pentru o perioadă de un an, contribuţii de asigurări sociale, dacă persoanele astfel angajate vor fi menţinute încă un an după expirarea facilităţii. Astfel, patronii firmelor care vor angaja şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor mai plăti contribuţii la bugetele de sănătate, pensii şi şomaj. Angajatul va achita contribuţiile aferente, facilitatea fiind valabilă doar pentru angajator. „Facilitatea va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă”, a spus Ponta.

        De asemenea, firmele cu datorii bugetare vor fi scutite de la plata penalităţilor aferente dacă achită obligaţia principală şi dobânzile în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012, a mai anunţat premierul Victor Ponta.  El a precizat că măsura este destinată firmelor cu dificultăţi financiare temporare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

25 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice, până la ora 16.00. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice, până la ora 16.00. Localitățile vizate ANM a emis joi după-masa o atenționare nowcasting de furtună valabilă până la ora 16.00 în mai multe localități din județul Alba. Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea