Deţinătorii cotelor de lapte trebuie să depună declaraţii la APIA
Centrul Judeţean Alba al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cumpărătorii de lapte şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzarile directe realizate în anul de cotă 2010 – 2011, a anunţat Felicia Hondola, directorul APIA Alba. Anul de cotă se încheie la 31 martie, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la Centrul Judeţean APIA până la data de 16 mai şi reprezintă termenul de depunere fără sancţiuni a declaraţiilor de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărători pentru livrările de lapte din anul de cotă. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.
APIA Alba precizează că, în funcţie de cota deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri, tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Producătorii au obligaţia să depună această declaraţie anuală la Centrul Judeţean APIA la care sunt arondaţi până la data de 16 mai, inclusiv. Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. De asemenea, cumpărătorii din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu trebuie să depună la Centrul Judeţean APIA Braşov declaraţia anuală privind cantitatea de lapte livrată de producători în anul de cotă 2010/2011, termenul limită fiind tot 16 mai.
Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 16 mai, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01 la sută, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, a arătat Graţiela Mărginean, din cadrul APIA Alba.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Anunț finalizare proiect „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511
Anunț Proiectul „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511 a contribuit la realizarea obiectivului priorității de investiție 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, fiind realizată modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur și Sticlarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana