Rămâi conectat

Economie

Deţinătorii cotelor de lapte trebuie să depună declaraţii la APIA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Judeţean Alba al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cumpărătorii de lapte şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzarile directe realizate în anul de cotă 2010 – 2011, a anunţat Felicia Hondola, directorul APIA Alba. Anul de cotă se încheie la 31 martie, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la Centrul Judeţean APIA până la data de 16 mai şi reprezintă termenul de depunere fără sancţiuni a declaraţiilor de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărători pentru livrările de lapte din anul de cotă. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.
APIA Alba precizează că, în funcţie de cota deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri, tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Producătorii au obligaţia să depună această declaraţie anuală la Centrul Judeţean APIA la care sunt arondaţi până la data de 16 mai, inclusiv. Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. De asemenea, cumpărătorii din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu trebuie să depună la Centrul Judeţean APIA Braşov declaraţia anuală privind cantitatea de lapte livrată de producători în anul de cotă 2010/2011, termenul limită fiind tot 16 mai.
Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 16 mai, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01 la sută, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, a arătat Graţiela Mărginean, din cadrul APIA Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea