Rămâi conectat

Curier Județean

25- 27 iulie: Întâlnire de lucru a grupurilor de tineri ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei la Târnăveni

Bera Larisa

Publicat

în

25- 27 iulie: Întâlnire de lucru a grupurilor de tineri ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei la Târnăveni

În perioada 25-27 iulie 2024, în municipiul Târnăveni, are loc o întâlnire de lucru a grupurilor de tineri ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Evenimentul, intitulat „Tinerii în viața comunității. Responsabilitate, implicare, slujire”, a debutat joi, 25 iulie, la biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni.

Citește și: Ruinele bisericii bizantine din Alba Iulia, care datează din secolele X- XI, vor fi puse în valoare: Proiectul, la aprobat în Consiliul Județean

Alături de participanți a fost prezent părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. De la ora 12.00, sfinția sa a oficiat slujba de Te-Deum, alături de părintele Cristian Rațiu, inspector de tineret în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și părinte Sergiu Dumitru, protopop al protopopiatului Târnăveni.

După momentul de rugăciune, părintele consilier Oliviu Botoi a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, urmând apoi mesajele de deschidere din partea organizatorilor. În a doua parte a zilei, de la ora 16.00, tinerii au fost angrenați în cadrul unui atelier multidisciplinar cu profesorul Leon Magdan, intitulat „Îndrăgostit de România”. Apoi, începând cu ora 19.00, tinerii au luat parte la rugăciunile de seară, la biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni. După momentul cinei, tinerii s-au reunit la teatrul de umbre și la Cinemateca, alături de profesorul Leon Magdan.

Activitățile și momentele de rugăciune se vor împleti armonios și pe parcursul zilelor următoare. Sâmbătă, 27 iulie, după Sfânta Liturghie, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi va susține prelegerea intitulată „Tinerii și slujirea semenilor în contextul societății contemporane”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Naționala României de volei feminin: Trei meciuri de pregătire cu Coreea de Sud la Blaj

Bera Larisa

Publicat

în

Naționala României de volei feminin: Trei meciuri de pregătire cu Coreea de Sud la Blaj Echipa națională de volei feminin a României va susține, în zilele de 1, 2 și 3 august, trei meciuri de pregătire la Blaj, în compania reprezentativei Coreei de Sud. Partidele se vor desfășura în Alba Blaj Arena, vor avea ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea