Rămâi conectat

Cultură Educație

25.000 de fermieri sunt aştepaţi să ceară subvenţii pentru culturile agricole

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începe marţi, 1 martie, campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă, a anunţat Graţiela Mărginean, din cadrul APIA Alba. Anul acesta, cererile de sprijin prin scheme de plată unică pe suprafaţă se depun astfel: în perioada 1 martie – 16 mai fără penalizări, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. În judeţul Alba vor depune cereri de sprijin aproximativ 25.000 de fermieri. Producătorii agricoli care solicită sprijin pentru suprafeţe mai mari de 50 de hectare vor depune cererea la Centrul Judeţean Alba al APIA din sediul Direcţiei pentru Agricultură Judeţene, iar ceilalţi, la centrul local pe raza căruia are sediul social exploataţia: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Sebeş.
„O condiţie obligatorie în acest an este identificarea online a parcelei agricole. Pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole furnizate de APIA, fermierul accesează IPA Online şi completează electronic declaraţia de suprafaţă. Ulterior, cu această declaraţie de suprafaţă, completată electronic şi tipărită, fermierul se prezintă la centrul local APIA pentru depunerea cererii de plată. Alături de declaraţia de suprafaţă, fermierul completează un formular cu date de identificare ale exploataţiei şi o anexă în care bifează măsurile de sprijin solicitate. Pentru fermierii care au depus cereri în anii precedenţi, formularul cu datele de identificare este pretipărit, fiind actualizat doar dacă au apărut modificări faţă de datele anterioare”, ne-a precizat directorul APIA Alba, Felicia Hondola.
Schema de plată unică pe suprafaţă constă în plata unei sume uniforme la hectar plătibilă o singură dată pe an. Plăţile naţionale directe complementare sunt plăţile care suplimentează schema de plată unică pe suprafaţă din bugetul FEADR şi de la bugetul naţional. Schema de plată unică pe suprafaţă şi plăţile naţionale directe complementare sunt raportate cuplat pentru că cererile şi procesarea lor sunt comune.
lLucrezi sau nu lucrezi pământul, primeşti subvenţii!
Beneficiarii plăţilor directe pot fi persoane fizice şi juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, locatari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, asociaţii. În cazul proprietarilor care au dat terenul în arendă, concesiune, în parte sau l-au închiriat, sprijinul se cuvine şi se acordă celui care lucrează terenul. Un fermier poate depune cerere de sprijin pentru o suprafaţă necultivată menţinută în Bune Condiţii Agricole şi de Mediu. Pentru a accesa plăţi prin scheme de sprijin pe suprafaţă, un fermier trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale: să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de minim un 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha; în cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha; să declare toate parcelele agricole şi să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu pe toată suprafaţa fermei; cererea de plată trebuie să aibă ataşate: copia actului de identitate al solicitantului, pentru persoanele fizice sau în cazul persoanelor juridice copie după certificatul de înmatriculare de la Oficiul Registrul Comerţului, extras de cont bancar activ, acte care să ateste dreptul de folosinţă a suprafeţelor pentru care solicită sprijin.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea