Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

21 septembrie 2024 | „Let’s do It, Alba!”: Mii de voluntari din județ participă la Ziua de Curăţenie Naţională

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

21 septembrie 2024 | „Let’s do It, Alba!”: Mii de voluntari din județ participă la Ziua de Curăţenie Naţională

Peste 4.600 de voluntari din Alba s-au înscris până joi după-amiază pentru a participa la cea de-a XI-a ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională organizată sâmbătă, 21 septembrie, de „Let’s Do It, Romania!”. Punctul de întâlnire pentru voluntarii din Alba Iulia va fi Căminul studenţesc nr. 5, str. Pinului nr. 45, Alba Iulia, la ora 9:00, loc unde vor aştepta coordonatorii evenimentului.

Citește și: 21-22 septembrie 2024 | ALBA GREEN ENERGY: Târg de soluții pentru energie verde și eficiență energetică la Carolina Mall Alba Iulia. PROGRAM

“Voluntarii din județul Alba sunt invitați pe 21 septembrie să redea frumusețea naturii, care se sufocă, să strângă deșeurile și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. În ultimii ani, acest eveniment a devenit tot mai cunoscut, în el implicându-se mii de voluntari, cu ajutorul cărora am reușit să ecologizam localitațile județului, precum și arealele naturale”, transmit organizatorii.

La nivel național, partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administrația Națională Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

“Până la această dată, alături de noi și-au exprimat susținerea: Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Județul Alba, Inspectoratul Școlar Alba, Inspectoratul de Jandarmi Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, Direcția Silvică Alba, Sistemul Gospodărirea Apelor Alba, Garda de Mediu Alba. Totodată, la nivelul județului Alba, deja s-au înscris prin intermediul aplicației https://app.letsdoitromania.ro/ pentru a participa la campania națională «Ziua de Curățenie Națională – 21 septembrie 2024» primării, unități de învățământ, grupuri de voluntari, astfel s-a ajuns la un număr de peste 4.600 de voluntari înscriși”, a precizat Laura Brădilă – coordonatorul judeţean Alba.

La nivel naţional s-au înscris peste 100.000 de oameni din toată țara.

Înscrierile continuă prin intermediul aplicației pusă la dispoziție de Asociația “Let’s do it România!”, accesând platforma dedicată voluntarilor.

Pentru informații suplimentare, se poate contacta coordonatorul județean Alba, Laura Brădilă, la adresa [email protected].

Ţara noastră se alătură prin acest demers altor 198 de țări în efortul comun de a reduce deșeurile și de a promova o lume mai curată. Ziua de Curăţenie Naţională este o zi în care voluntarii îşi unesc forțele pentru un mediu mai curat și mai sănătos. (M.B.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea