Rămâi conectat

Curier Județean

15 octombrie| Duelul Viorilor: Stradivarius versus Guarneri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

duelul-viorilorCasa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui sâmbătă, 15 octombrie, un spectacol de excepție. Este vorba despre ”Duleul viorilor: Stradivarius vs. Guarneri”, un concert susținut de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail, în cadrul unui turneu național. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 19.00.

”La început a fost ideea de „duel”. S-au ales cele mai preţioase arme: viorile Stradivarius şi Guarneri, s-au stabilit cei mai aleşi combatanţi: violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru dar şi un arbitru: pianistul Horia Mihail, iar lumea a fost anunţată că, la ceas de seară, va putea asista la o adevarată batălie concertistică pe sunet şi armonie.

ARMELE: Vioara Stradivarius „Pachoud” construită de celebrul lutier italian în 1694, instrument pus la dispoziţia lui Liviu Prunaru de vestita orchestră Royal Concertgebouw – Amsterdam.
Vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”, datată 1731, instrument pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu şi care este pusă la dispoziţia violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul naţional ”George Enescu”, în patrimoniul căruia se află”, transmit organizatorii evenimentului.

Intrat deja în tradiţia vieţii muzicale româneşti, turneul „Duelul viorilor”, aflat acum la a VI-a ediţie, este un proiect Radio România, iar Alba Iulia face parte din cele nouă localități din România în care vor fi susținute concerte în 2016.

<Repertoriul ales de această dată alcătuiește un program pe care l-am putea numi „Best of Duelul viorilor”. Cei doi violoniști au ales să revină în fața publicului cu cele mai aplaudate piese din edițiile anterioare, o ofertă muzicală ce nu poate fi ratată, cu frumoase pagini din literatura pentru vioară și pian, care le vor pune în valoare măiestria stilistică, virtuozitatea, tehnica, dar și sensibilitatea și dăruirea>, se precizează în comunicatul de presă al organizatorilor.

Ca o recunoaştere internaţională a proiectului, a muzicienilor şi a aplauzelor de pe scenele ţării şi scenele europene, anul acesta, pe 2 decembrie, cei trei muzicieni vor ajunge pe una dintre cele mai mari și prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea