12 mai| Ziua Internațională a Asistenților Medicali: Cum a ajuns să fie marcată această zi
12 mai| Ziua Internațională a Asistenților Medicali: Cum a ajuns să fie marcată această zi
An de an, la data de 12 mai este celebrată Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Această sărbătoare are rolul de a marca contribuția asistenților medicali în societate.
În ianuarie 1974, ziua de 12 mai a fost aleasă pentru această sărbătoare, deoarece este aniversarea nașterii lui Florence Nightingale, care este considerată pe scară largă fondatoarea asistentei medicale moderne.
Cand a luat naștere Ziua Internațională a Asistentului Medical
Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) sărbătorește această zi din 1965.
Ea a luptat pentru a pune bazele și legile pentru a proteja profesia de asistent și a lucrat la dezvoltarea acesteia.
Privighetoarea era numită „Doamna cu Lampă” pentru că obișnuia să iasă în întuneric îndreptându-se spre câmpurile de luptă, în timp ce ținea o lampă în mână pentru a căuta răniți pentru a-i ajuta, în timpul războiului Crimeei din 1854.
Rolul ei distins la acea vreme a ajutat la reducerea ratei mortalității în rândul soldaților de la 40 la 2%.
Pe lângă încurajarea unei felicitări pe deplin meritate datorate asistentelor, organizația produce, de asemenea, un kit pentru Ziua Internațională a Asistentelor pentru a educa și a ajuta lucrătorii din domeniul sănătății din întreaga lume, cu o temă diferită în fiecare an. Publicațiile anterioare s-au concentrat pe lucrul cu cei săraci, lupta împotriva SIDA, accesul egal la îngrijire și dezvoltarea durabilă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]