Rămâi conectat

Curier Județean

11 străini, depistați în situații ilegale în Alba, în primele opt luni ale anului și peste 1500 avize de angajare în muncă, emise de polițiștii de imigrări

Ziarul Unirea

Publicat

în

11 străini, depistați în situații ilegale în Alba, în primele opt luni ale anului și peste 1500 avize de angajare în muncă, emise de polițiștii de imigrări

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a polițiștilor de imigrări din Alba, în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

1230 de permise de ședere pentru diferite scopuri și 1518 avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Alba în primele opt luni al acestui an. 11 de străini au fost depistați în situații ilegale, dar și amenzi în valoare de 10.300 de lei au fost aplicate de polițiștii de imigrări.

Prin intermediul aplicației eDAC au fost efectuate 438 verificări.

În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2024, poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2989 de persoane, dintre care 2252 de străini din state terțe și 737 din state al Uniunii Europene. Cei mai mulți provin din Nepal – 613, Sri Lanka – 349, Moldova 310, Bangladesh – 211 India – 175., și Turcia – 98 dar și 737 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: angajarea în muncă și studiile

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 1230 permise de ședere, dintre care 1219 pentru ședere temporară și 11 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 109 de certificate de înregistrare și 29 de cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată au fost înregistrate 1737 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1518 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 219 de cereri au fost respinse.

De asemenea, au fost înregistrate 6 de invitații pentru cetățenii din state terțe, fiind aprobate toate. A mai fost înregistrat un număr de 7 de cereri privind reîntregirea familiei cu cetățeni din state terțe, fiind avizate 4 iar 3 fiind în curs de soluționare.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 65 de activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 11 străini. Dintre aceștia, 6 provin din Sri Lanka și 5 din Bangladesh .

Au fost emise 15 de decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 sau 30 de zile de pe teritoriul României, dintre care, pentru ședere ilegală 11, refuzarea prelungirii dreptului de ședere 1, și ca urmare a anulării dreptului de ședere/revocare viză de intrare 3.

Ca urmare a emiterii deciziilor de returnare, față de 6 cetățeni străini, a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În perioada analizată nu au fost emise de decizii de returnare sub escortă ca urmare a finalizării procedurii de azil și a riscului sustragerii și nu au fost introdusev persoane în centrele de custodie publică.

Totodată, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și a prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

46 de șoferi testați pentru alcool și droguri de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 lei și 3 permise reținute în 24 de ore

Cezar Lancrajan

Publicat

în

46 de șoferi testați pentru alcool și droguri de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 lei și 3 permise reținute în 24 de ore În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea