Rămâi conectat

Actualitate

1 August | Ziua națională Salvamont România

Bera Larisa

Publicat

în

1 August | Ziua națională Salvamont România

Pe 1 august, România sărbătorește Ziua Națională a Salvamontului, un prilej special de a aduce mulțumiri și recunoaștere celor care își riscă viețile pentru a asigura siguranța turiștilor pe trasee montane dificile și pentru a-i aduce acasă în siguranță.

Citește și: UPDATE VIDEO | Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea cadavrului găsit în Poiana Vadului

În cei 48 de ani de activitate oficială, Salvamontul Românesc a realizat:

-Peste 6.500 de intervenții anual,
-24 de structuri județene și 18 structuri locale Salvamont,
-Peste 120 de baze, posturi și refugii Salvamont,
-Mai mult de 750 de salvatori montani angajați și voluntari.

Istoria Salvamontului începe cu primele echipe de voluntari formate în 1905 de către Asociația Carpatină Transilvană din Sibiu. În 1991, s-a înființat Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR), cu sediul în Brașov, iar în 2004, Hotărârea Guvernului nr. 6/2004 a stabilit Dispeceratul Național Salvamont.

Deși este ziua lor, salvatorii montani își sărbătoresc această ocazie prin muncă continuă și prezență constantă la datorie. Le urăm La mulți ani, Salvamont România, și le mulțumim pentru dedicarea și curajul lor neîncetat!

Reaminitm faptul că, Senatul a adoptat în 13 mai 2024, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă prin care 1 august va deveni Ziua Națională a Salvamont România.

Conform inițiativei, lansată de un grup de parlamentari de la PNL și PSD, „Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile administrației publice locale, precum și instituțiile publice subordonate sau coordonate de acestea, pot organiza sau sprijini logistic și material evenimentele dedicate Zilei Naționale a Salvamont România.”

Propunerea prevede și că „autoritățile administrației publice centrale și locale, împreună cu instituțiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, pot aloca fonduri din bugetele proprii pentru organizarea și desfășurarea corespunzătoare a manifestărilor de Ziua Salvamont, în limita bugetului aprobat.”

În expunerea de motive, inițiatorii subliniază că salvatorii montani, care practică o profesie cu un înalt grad de risc, merită recunoaștere prin declararea zilei de 1 august drept Ziua Națională Salvamont România. Această zi va fi una de respect și apreciere, fără parade sau cereri de distincții, ci mai degrabă o ocazie pentru salvamontiști să fie sărbătoriți și respectați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Perioada de înscriere la concursurile pentru ocuparea celor 18 posturi vacante de subofițer din cadrul Jandarmeriei Alba s-a prelungit: Noul termen de depunere a dosarelor este 9 august 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Perioada de înscriere la concursurile pentru ocuparea celor 18 posturi vacante de subofițer din cadrul Jandarmeriei Alba s-a prelungit: Noul termen de depunere a dosarelor este 9 august 2024 9 august este noul termen de transmitere a dosarului complet pentru ocuparea unuia dintre locurile vacante de subofițer din cadrul Jandarmeriei Alba. Citește și: ADMITERE jandarmi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea