Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Preotul Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, solicită retragerea temporară din preoție, din motive medicale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, a depus o cerere de retragere temporară din preoție, invocând motive medicale, au declarat, pentru ziarulunirea.ro reprezentanți ai Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

”Părintele Cristian Pomohaci a înaintat către Centrul Eparhial o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoție din motive de sănătate. Cererea va fi analizată de către organizația eparhială competentă. Joi vom avea un răspuns”, potrivit Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Acesta a venit la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, la sfârșitul săptămânii trecute, însoțit de avocat.

Miercuri este ultima zi din cele 30 pe care preotul le-a avut la dispoziție pentru a aduce probe în favoarea nevinovăției sale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Preotul a fost oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti, însă a susținut că este nevinovat.

Citește și Memoriu al susținătorilor părintelui Cristian Pomohaci, depus la Arhiepiscopia de Alba Iulia și Patriarhie: Ne îndreptăm speranța că Sfântul Sinod va restabili adevărul

Citește și FOTO, VIDEO. Circa 300 de enoriași l-au așteptat pe părintele Cristian Pomohaci, la Catedrala din Alba Iulia, în pace, rugăciune și cu lacrimi în ochi pentru a fi audiat în cadrul anchetei privind coruperea sexuală


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea