Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Marcela Dărămuș: Concursurile pentru posturile de directori în școli vor avea loc, se pare, în octombrie-noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate posturile de directori de unități de învățământ din țară vor fi scoase la concurs, potrivit reprezentaților ministerului Educației, iar examinările vor avea loc în acest an, în octombrie-noiembrie, a precizat, joi, inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Marcela Daramus03”La conferința regională nord-vest de la Cluj-Napoca pe care am avut-o săptămâna trecută cu inspectorii școlari generali, au fost propuneri vis-a-vis de metodologia de examinare a directorilor din școli, propuneri care au venit din partea noastră. Data la care se vor organiza concursurile se pare că va fi în octombrie-noiembrie, încă nu știm cu exactitate, dar vor fi anul acesta. Ne bucurăm pentru că acest lucru creează o stabilitate în sistemul de educație și în școli”, a spus Marcela Dărămuș.

Ministerul Educației a organizat, la sfârșitul lunii martie, concurs pentru inspector școlar general al inspectoratelor școlare din toată țara. În luna aprilie s-a organizat concurs pentru inspectori școlari adjuncți și pentru director la Casa Corpului Didactic, iar în luna mai-iunie au avut loc concursurile pentru inspectori școlari.

Citește și Marcela Dărămuș este, oficial, noul inspector școlar general al IȘJ Alba. Dorin Sandea rămâne la catedră

Aceste concursuri au fost anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul lunii februarie.

„Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult așteptat. Intenționăm chiar pe 9 februarie să lansăm anunțul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii școlari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectori generali adjuncți și pentru directori casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursul pentru ocuparea pe bază de competențe a posturilor de director de unități de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, răspunzând unei întrebări.

Citește și Rezultatele concursului de inspectori la IȘJ Alba; 15 candidați admiși și doi respinși – unul nepromovat, altul neprezentat

Citește și Rezultatele concursului de inspectori la IȘJ Alba; 15 candidați admiși și doi respinși – unul nepromovat, altul neprezentat

El s-a pronunțat pentru asigurarea stabilității sistemului, argumentând că este necesară pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a școlilor românești. Ministrul a arătat că această implementare depinde de ocuparea posturilor menționate, întrucât prin intermediul lor este gestionat sistemul de educație.

Emilia Crișan și Dragoș Suciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea