Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație lunară pe viață – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație lunară pe viață – PROIECT

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege prin care femeile care au nascut cel putin trei copii primesc o indemnizatie viagera lunara, pentru toata viata, iar cele care au cinci copii sau mai mult primesc si medalia de „Mama – eroina”. Aceste „pensii speciale” sunt cuprinse intre 30% si 50 % din salariul mediu net pe economie, adica intre 630 si 1000 lei. 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

bebelus si parintiProiectul e al deputatului PSD Ninel Peia și a trecut tacit de Senat intrucat s-a depasit termenul de dezbatere si vot si merge, in forma initiala, la Camera Deputatilor, camera decizionala.

„Se acorda o indemnizatie viagera lunara pentru mamele care au nascut si crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizatia viagera se acorda in fiecare luna, dupa cum urmeaza: pentru mamele care au trei copii se acorda indemnizatie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acorda 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acorda titlul si medalia de Mama- eroina. Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este conditionata de obtinerea unui alt venit si nu se impoziteaza”, se arata in proiectul de lege.

Sursa Hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea