Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ziua Națională, 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Paradă militară mai mare decât anul trecut, focuri de artificii și fasole cu cârnați. Participanții vor avea parte de concerte și de alte surprize

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Națională, 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Paradă militară mai mare decât anul trecut, focuri de artificii și fasole cu cârnați. Participanții vor avea parte de concerte și de alte surprize

Evenimentele din Alba Iulia din 2023 sunt coordonate de către Primăria Municipiului Alba Iulia în colaborare cu Consiliul Județean Alba.

Deși un program detaliat al activităților încă nu a fost finalizat, au spus reprezentanții primăriei Alba Iulia pentru ziarulunirea.ro, câteva momente semnificative par a fi deja stabilite. Acestea includ o paradă militară, o masă populară, spectacole de artificii și concerte.

În ceea ce privește finanțarea evenimentelor, Primarul Gabriel Pleșa a menționat că există fonduri disponibile în bugetul local pentru anumite activități. Cu toate acestea, Primăria Alba Iulia a solicitat sprijin financiar în valoare de 400.000 de lei de la Guvernul României, în timp ce Consiliul Județean Alba a cerut 300.000 de lei.

Deși existau îndoieli cu privire la organizarea paradei militare, reprezentanții Armatei și ai administrației locale au confirmat că acest eveniment va avea loc în Alba Iulia. Detaliile referitoare la numărul de militari participanți și tehnicile utilizate în defilare încă nu au fost stabilite, urmând să fie discutate într-o ședință programată pentru începutul săptămânii viitoare.

Citește și: Parada de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia: Efective de militari și tehnică de luptă, mai numeroase decât anul trecut

Tradiționala masă populară va fi organizată și în acest an de către Primăria Alba Iulia, spun reprezentanții pentru ziarulunirea.ro, beneficiind de sprijinul unor sponsori pentru a furniza produsele necesare.

De asemenea, evenimentul va include două spectacole de artificii, unul de zi, cu artificii colorate, probabil lansat din zona Catedralei, și unul de noapte, cu artificii clasice.

În ceea ce privește concertele, o licitație pentru acestea a fost deja finalizată. Se pare că vor avea loc trei zile de concerte, cu cel mai important spectacol programat în seara de 1 decembrie. Până în prezent, nu au fost comunicate numele artiștilor care vor susține aceste concerte.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE

Ziua de 1 Decembrie va debuta la gara CFR din Alba Iulia cu un marș organizat de către partidul AUR, în care peste 1000 de participanți, condus de George Simion, vor defila de la gară către Cetatea Alba Carolina. Evenimentul care odinioară era un marș al studenților basarabeni a fost preluat în ultimii ani de reprezentanți ai partidului AUR.

La Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, în spațiile expoziționale, vor avea loc diverse activități tradiționale. Meșteri populari recunoscuți drept „tezaure vii” vor expune și demonstra lucrările și obiectele lor tradiționale.

Citește și: La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ

Activitățile dedicate Zilei Naționale a României vor începe cu câteva zile înainte de 1 decembrie și vor include conferințe istorice, depuneri de coroane la statui și monumente din oraș, precum și participarea unor politicieni de frunte, printre care și președintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, la parada militară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea