Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parada de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia: Efective de militari și tehnică de luptă, mai numeroase decât anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia: Efective de militari și tehnică de luptă, mai numeroase decât anul trecut

Și în acest an, de 1 Decembrie, vom avea parte de o paradă militară cu trupe și tehnică de luptă la Alba Iulia, a confirmat în exclusivitate pentru ziarul „Unirea” cpt. Oana Boier, purtătoarea de cuvânt a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, organizatoarea paradei militare din „Orașul Marii Uniri”.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ea a precizat că în prezent se analizează ce categorii de militari vor defila la Alba Iulia și componența blocului de tehnică ce va participa la ceremonialul militar ce se va desfășura cu prilejul „Zilei Naționale a României”, exprimându-și speranța că la parada din Cetate vor fi și avioane de luptă.

Citește și: La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ

Referitor la amploarea paradei, cpt. Oana Boier nu a putut oferi încă o cifră, având în vedere că nu au fost stabilite încă detaliile menționate, dar a subliniat că efectivele de militari și tehnică de luptă de la ceremonialul militar ce va fi organizat în acest an la Alba Iulia de Divizia 4 Infanterie „Gemina” vor fi mai numeroase decât anul trecut.

Vă amintim că la parada militară desfășurată în 2022 prin fața „M”-urilor au participat peste 1.000 de militari din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, dar nu numai, inclusiv un grup de artileriști francezi din Grupul de Luptă NATO dislocat la Cincu (județull Brașov), și mai bine de 60 de mijloce tehnice de luptă, iar formațiuni de elicoptere IAR PUMA Socat au survolat de câteva ori cerul.

Deși se anunțaseră și avioane de vânătoare F-16 Fighting Falcon aparținând Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” Borcea (Călărași), acestea au rămas la sol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea