// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ziua Internațională a Păcii 2018: „Dreptul la pace – Declarația Universală a drepturilor omului la 70 ani”.

Ziua Internațională a Păcii 2018 are ca temă „Dreptul la pace – Declarația Universală a drepturilor omului la 70 ani”.

Ziua Internaţională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii şi în special absenţei războiului şi a violenţei. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar.

Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe naţiuni, organizaţii politice si militare .

Adunarea Generală a ONU a declarat această dată ca o zi dedicată consolidării idealurilor păcii între toate națiunile și popoarele lumii.

Pentru a inaugura ziua este tras  „Clopotul Păcii” aflat  la sediul ONU, un clopot care este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii, și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”.

Pe inscripția aflată  pe o parte a clopotului se poate citi „Trăiască pacea absolută în lume!”.

Sursa: wikipedia.ro

Facebook