Rămâi conectat

Societate

Zilele Asistenţei Sociale 2012 în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna martie a fiecărui an se sărbătoresc ”Zilele Asistenţei Sociale”, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei de asistent social în societate. Anul acesta, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a stabilit organizarea acestor zile în perioada 15-31 martie 2012. Tema din acest an este: ”Asistenţa socială contează” şi are ca scop promovarea în cadrul organizaţiilor, instituţiilor şi a publicului larg a profesiei de asistent social şi totodată informarea şi promovarea contribuţiei adusă de asistenţa socială în cadrul societăţii.
Vă prezentăm aşadar acţiunile organizate în această perioadă de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială Alba: 1. Un atelier de lucru organizat în 22 martie 2012, ora 10:00 cu tema – „Asistenţa socială de la teorie la practică”, ce are drept scop întâlnirea între asistenţii sociali – practicieni şi studenţi. Atelierul se va desfăşura în Aula Mică – Corpul B din clădirea Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia; 2. În colaborare cu DGASPC Alba se va organiza în data de 27 martie 2012, simpozionul cu tema „Stop abuzului şi violenţei” în sala de conferinţe a Vilei ”Steaua Nordului” Alba Iulia, ora 10:00. La simpozion, practicienii în asistenţă socială vor prezenta lucrări de specialitate privind abuzul şi violenţa îndreptată atât împotriva copiilor, cât şi împotriva familiei; 3. În data de 29 martie 2012, ora 10:00, toţi asistenţii sociali vor avea posibilitatea să se reîntâlnească într-un cadru festiv în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Alba Iulia. Cu această ocazie, cei prezenţi vor putea să-şi împărtăşească experienţe profesionale şi să facă recomandări pentru îmbunătăţirea unor segmente de activitate din acest domeniu.
Potrivit preşedintei Structurii Teritoriale Alba, Mariana Humuzău, implicarea fiecărui asistent social în procesul de reglementare a profesiei începe cu astfel de momente, de aceea este importantă prezenţa fiecăruia la acţiunile organizate în cadrul acestui eveniment. Experienţa acumulată în practică poate fi transformată în recomandări care să ajute profesiei. În acelaşi timp, invită studenţii să participe la aceste evenimente pentru că şi prin astfel de evenimente se face legătura între ei şi practicieni şi, în plus au ocazia de a intra în contact cu comunitatea profesională din judeţ. Pentru toţi asistenţii sociali care vor participa la acest eveniment „Zilele Asistenţei Sociale” – ZAS 2012”, CNASR va acorda un credit profesional, iar celor care vor susţine lucrări sau se vor implica în procesul de organizare a evenimentului la nivel local, li se vor acorda două credite profesionale. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea