Rămâi conectat

Societate

Zilele Asistenţei Sociale 2012 în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În luna martie a fiecărui an se sărbătoresc ”Zilele Asistenţei Sociale”, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei de asistent social în societate. Anul acesta, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a stabilit organizarea acestor zile în perioada 15-31 martie 2012. Tema din acest an este: ”Asistenţa socială contează” şi are ca scop promovarea în cadrul organizaţiilor, instituţiilor şi a publicului larg a profesiei de asistent social şi totodată informarea şi promovarea contribuţiei adusă de asistenţa socială în cadrul societăţii.
Vă prezentăm aşadar acţiunile organizate în această perioadă de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială Alba: 1. Un atelier de lucru organizat în 22 martie 2012, ora 10:00 cu tema – „Asistenţa socială de la teorie la practică”, ce are drept scop întâlnirea între asistenţii sociali – practicieni şi studenţi. Atelierul se va desfăşura în Aula Mică – Corpul B din clădirea Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia; 2. În colaborare cu DGASPC Alba se va organiza în data de 27 martie 2012, simpozionul cu tema „Stop abuzului şi violenţei” în sala de conferinţe a Vilei ”Steaua Nordului” Alba Iulia, ora 10:00. La simpozion, practicienii în asistenţă socială vor prezenta lucrări de specialitate privind abuzul şi violenţa îndreptată atât împotriva copiilor, cât şi împotriva familiei; 3. În data de 29 martie 2012, ora 10:00, toţi asistenţii sociali vor avea posibilitatea să se reîntâlnească într-un cadru festiv în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Alba Iulia. Cu această ocazie, cei prezenţi vor putea să-şi împărtăşească experienţe profesionale şi să facă recomandări pentru îmbunătăţirea unor segmente de activitate din acest domeniu.
Potrivit preşedintei Structurii Teritoriale Alba, Mariana Humuzău, implicarea fiecărui asistent social în procesul de reglementare a profesiei începe cu astfel de momente, de aceea este importantă prezenţa fiecăruia la acţiunile organizate în cadrul acestui eveniment. Experienţa acumulată în practică poate fi transformată în recomandări care să ajute profesiei. În acelaşi timp, invită studenţii să participe la aceste evenimente pentru că şi prin astfel de evenimente se face legătura între ei şi practicieni şi, în plus au ocazia de a intra în contact cu comunitatea profesională din judeţ. Pentru toţi asistenţii sociali care vor participa la acest eveniment „Zilele Asistenţei Sociale” – ZAS 2012”, CNASR va acorda un credit profesional, iar celor care vor susţine lucrări sau se vor implica în procesul de organizare a evenimentului la nivel local, li se vor acorda două credite profesionale. (A.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Oameni şi locuri

Line-up complet pentru Electric Castle 2023: Macklemore și Jamie xx se alătură lui Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra ca headliners ai ediției

Dan HENEGAR

Publicat

în

Doar patru luni până la debutul celei de-a 9-a ediții, iar organizatorii Electric Castle confirmă un eveniment spectaculos. Cu Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Jamie xx și Peggy Gou în cap de afiș, plus alți peste 300 de artiști în program, EC rămâne cea mai bună alegere pentru cei care caută muzică live din genuri diverse, și experiența autentică de festival.

Un rapper underground în spirit, dar superstar internațional conform palmaresului de vânzări  și premii (nu mai puțin de 4 premii Grammy pentru albumul de debut), Macklemore este primul artist rap care ajunge headliner la o ediție Electric Castle. Macklemore a reușit să rămână memorabil de la „Thrift Shop”, single de debut și primul No. 1 în US, și să revină mereu în clasamente cu noi hit-uri ca „Heroes” sau „Same Love”. La primul său concert în România, rapperul vine cu un album proaspăt lansat și cu un show care să compenseze absența de pe scene din ultimii ani.

Jamie xx se alătură The Chemical Brothers și Peggy Gou în categoria headliners EC din muzica electronică. Artistul din spatele fenomenului The xx s-a concentrat în ultimii ani pe cariera solo și este recunoscut ca un expert în improvizații live savurate în cele mai mari festivaluri din lume.

Elit - Gustul Desăvârșit

Punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra și trip-hop cu Morcheeba. Muzica live sună perfect pe Main Stage la Electric Castle odată cu confirmarea uneia dintre cele mai bune trupe trip-hop din toate timpurile. După 10 ani, Morcheeba revine la castel, la fel de relevantă și de carismatică, cu un setlist ce include hit-uri precum „The Sea” sau „Part of the process” dar și materiale de pe Blackest Blue, albumul lansat anul trecut.

E greu de crezut că au trecut 30 de ani de la lansarea „Chime”, cel mai mare hit Orbital, dar artiștii britanici  par la fel de în formă ca la începutul carierei. După zeci de piese înregistrate, 4 filme pentru care semnează coloana sonoră, mai multe separări și împăcări, Orbital revin în turneu, spre entuziasmul fanilor stilului electro.

În lista momentelor de neratat, deschisă de Rezz, Romy și Noga Erez, se adaugă și James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent în festival, Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals, care în ultimii ani s-a remarcat ca un DJ important la BBC Radio, duo-ul berlinez Booka Shade și canadianul Tiga. Pentru cei care vor să exploreze o zonă muzicală specială, Boy Harsher, trupa americană de darkwave, inspirată din filmele lui David Lynch, împreună cu Emma Ruth Rundle, una dintre cele mai talentate cantautoare din underground-ul american, pot fi revelațiile EC9.

Se anunță o ediție foarte interesantă și pentru fanii rap și trap. Confirmarea lui Yung Lean  în line-up este completată de cei mai buni artiști români din aceste zone muzicale, Ian,  Oscar, Șatra BENZ, Specii și Bitză, Nane, Rava, MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagula și Macanache.

Până în 12 aprilie, abonamentele Electric Castle rămân la prețul special de 139 de Euro + taxe, cu opțiune de achiziție în rate. Tot la preț special sunt disponibile, de astăzi, și bilete pentru o zi, la 55 de Euro + taxe. De la cortul clasic la car camping, hygge sau pre-pitched tents, locurile de cazare în EC Village sunt în curs de epuizare, aviz celor ce-și doresc să rămână în aria festivalului pentru toată perioada acestuia.

Toate detaliile despre cei peste 300 de artiști ce vor fi prezenți, între 19 și 23 iulie, pe domeniul Banffy, pot fi găsite pe electriccastle.ro

Lucian DANCIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Examenul de BACALAUREAT: Ce este acesta și câte probe dau absolvenții de liceu. SFATURI UTILE

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT: Ce este acesta și câte probe dau absolvenții de liceu. SFATURI UTILE

Examenul de Bacalaureat este un examen național final, care se susține de către elevii de liceu în România.

Acesta reprezintă un moment important în viața tinerilor, fiind o confirmare a cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor de studiu, dar și o poartă de intrare în învățământul superior.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a: 2022, 2021

În acest articol, vom discuta despre examenul de Bacalaureat în general, cum este structurat și ce trebuie să știi pentru a-l lua cu brio.

Elit - Gustul Desăvârșit

Structura examenului

Examenul de Bacalaureat este format din trei probe obligatorii și o probă la alegere, fie din domeniul matematică-informatică, științele naturii sau filologie.

Cele trei probe obligatorii sunt:

  1. Proba scrisă la Limba și Literatura Română – această probă are loc în prima zi de examen și constă într-un subiect care conține un text literar sau non-literar și trei cerințe de analiză și interpretare. Această probă are o pondere de 50% în nota finală.
  2. Proba scrisă la o disciplină de profil – această probă are loc în a doua zi de examen și constă într-un subiect la una dintre materiile studiate în clasele a XI-a și a XII-a, în funcție de profilul liceului (matematică-informatică, științele naturii sau filologie). Această probă are o pondere de 30% în nota finală
  3. Proba orală la Limba și Literatura Română – această probă are loc în ultima zi de examen și constă într-o prezentare a unui text studiat în cadrul programelor școlare, urmată de o discuție cu profesorii evaluatori. Această probă are o pondere de 20% în nota finală
  4. Proba la alegere constă într-un subiect la una dintre materiile studiate în clasele a XI-a și a XII-a, care poate fi ales din domeniul matematică-informatică, științele naturii sau filologie. Această probă are o pondere de 30% în nota finală și poate fi susținută atât în forma scrisă, cât și în cea orală.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022

Sfaturi utile pentru a trece examenul de Bacalaureat

  1. Învață să citești cu atenție – Multe dintre subiecte sunt formulate într-un mod complicat și cu multiple întrebări, așa că trebuie să înveți să citești cu atenție și să înțelegi exact ce se cere în fiecare cerință.
  2. Învață să formulezi un răspuns coerent – Indiferent de proba la care susții examenul, este important să înveți să formulezi un răspuns coerent și argumentat. Nu te limita la a scrie doar răspunsuri scurte sau la a enumera fapte și teorii, ci încearcă să argumentezi și să dezvolți cât mai mult fiecare idee.
  3. Încearcă să înveți notiuni din toate domeniile – Chiar dacă te simți mai încrezător într-un anumit domeniu, nu uita că vei avea de ales o probă la alegere, așa că încearcă să înveți câte ceva din toate domeniile pentru a avea mai multe opțiuni la examen.
  4. Fii pregătit pentru proba orală – Probabil cea mai stresantă probă a examenului, proba orală la Limba și Literatura Română necesită pregătire și încredere în sine. Încearcă să înveți cât mai multe despre textul pe care îl prezinți și să te gândești la cât mai multe întrebări posibile, astfel încât să fii pregătit pentru orice.
  5. Fii atent la ortografie și la gramatică – Chiar și cele mai bune idei și argumente pot fi discreditate de greșeli gramaticale sau de ortografie. Încearcă să fii atent la aceste aspecte și să îți corectezi lucrările înainte de a le preda.
  6. Nu te lăsa descurajat de emoții – Este normal să fii emoționat înainte și în timpul examenului, dar nu lăsa aceste emoții să îți afecteze concentrarea și performanța. Încearcă să îți păstrezi calmul și să te concentrezi asupra sarcinii de la îndemână.

Examenul de Bacalaureat reprezintă un moment important în viața tinerilor și necesită o pregătire temeinică și o atitudine pozitivă.

Respectând timpul alocat, învățând notiuni din toate domeniile și fiind atent la ortografie și la gramatică, ai toate șansele să treci cu brio examenul de Bacalaureat și să ai o poartă deschisă către învățământul superior.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Ziarul Unirea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

La 29 martie 2004, cele sapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga sa devina membre ale Aliantei (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care si Romania, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Aliantei Nord Atlantice.

Ceremonia de depunere a instrumentelor de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO a avut loc la Departamentul de Stat al SUA din Washington. La festivitate au participat premierii celor sapte state – Romania, Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Slovacia si Slovenia -, alaturi de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si de presedintele SUA, George W. Bush.

Elit - Gustul Desăvârșit

Romania a fost reprezentata de premierul Adrian Nastase, de ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, de ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, si de consilierul prezidential Corina Cretu. Depunerea instrumentelor de ratificare a Protocoalelor de aderare la NATO a fost urmata, pe 2 aprilie, de ceremonia inaltarii drapelelor de stat ale noilor tari membre. De aceasta data, la festivitate au luat parte numai ministrul Afacerilor Externe si ministrul Apararii Nationale.

Cei sapte ministri de externe au fost intampinati de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, fiind apoi salutati de omologii lor din celelalte 19 state membre. Integrarea in NATO a marcat revenirea Romaniei in familia tarilor din comunitatea democratica euro-atlantica. Pentru a accentua semnificatia si importanta istorica a integrarii Romaniei in organizatia nord-atlantica, a fost promulgata Legea nr. 390/2004 privind instituirea Zilei NATO in Romania, in prima zi de duminica a lunii aprilie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare