Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de mii de apeluri la 112 pentru a salva o viaţă sau agoniseala de o viaţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ziua europeană a numărului de urgenţe 112 a fost marcată şi la Alba Iulia. Dispeceratul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din Alba Iulia a fost vizitat de un grup de elevi din Berghin, însoţiţi de prof. Daniel Morar. Şeful serviciului 112 din Alba, mr. Cătălin Cioară, le-a arătat acestora utilitatea şi importanţa acestui număr de urgenţă de care, în extrem de multe cazuri, depind viaţa şi bunurile oamenilor. Deşi conform unui sondaj făcut în UE, 3 din 4 europeni nu cunosc semnificaţia numărului 112, elevii care au vizitat ieri Dispeceratul 112 Alba au plecat acasă cu lecţia învăţată, ba chiar şi cu o misiune de mare importanţă: aceea de a-şi învăţa, la rândul lor, părinţii şi colegii de utilitatea acestui număr. Copiii mai curajoşi au putut testa în dispecerat cum decurge un apel la 112 şi au conştientizat faptul că o descriere cât mai clară şi mai scurtă a locului unde s-a întâmplat o nenorocire ajută foarte mult operatorul 112 să devieze apelul spre ambulanţă, poliţie, jandarmi  sau pompieri, după caz. Elevii au primit diplome din partea conducerii Dispeceratului 112 în urma unui test de evaluare a cunoştinţelor.
Numai în ianuarie 2011, la Dispeceratul 112 din Alba au fost primite 20.528 de apeluri din care 2450 au necesitat într-adevăr intervenţia Ambulanţei, 1451 a Poliţiei, 761 a Pompierilor şi SMURD-ului şi în 99 de cazuri a fost necesar să intervină jandarmii. În 15.759 de cazuri nu a fost necesară o intervenţie de urgenţă a acestor agenţii.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară În urma scumpirilor tot mai mari, din ultima perioadă, românii parcă abia își mai duc traiul și parcă totul devine mai scump de la o zi la alta. Se pare că românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea