Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Zeci de hectare cu vegetație uscată și litieră au ars în ultimele zile. Pompierii din Alba au intervenit pentru stingerea a 14 incendii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 20-23 martie 2015, pompierii militari de la Detaşamentele Alba Iulia, Aiud, Pichetul Cîmpeni şi Garda Blaj, au intervenit în judeţul Alba, pentru stingerea a 9 incendii de vegetaţie uscată și de litieră, astfel:

– Detaşamentul Aiud a intervenit în mun. Aiud, pe raza loc. Gârbova de Jos, în zona Hăgău, în cooperare cu SVSU Rimetea pe raza loc. Rimetea şi pe raza loc. Unirea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

– Pichetul Cîmpeni a intervenit în cooperare cu SVSU Baia de Arieș pe raza loc. Muncelu – zona Dumbrava, pe raza loc. Cîmpeni, loc. Durăști – Bistra.

– Garda Blaj a intervenit în loc. Mănărade.

În total au ars aproximativ 21 ha de vegetaţie uscată şi 6 ha litieră.

Tot pentru stingerea a 5 incendii de vegetaţie uscată și litieră, au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Abrud, Lupșa, Vințu de Jos şi Meteș.

În total au ars circa 50 ha de vegetaţie uscată, mărăciniș, lăstăriș și litieră.

Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat.

Garda de intervenție Blaj a intervenit duminică, la ora 00.12, pe DJ 107, pe raza loc. Sîncel, la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma accidentului 2 persoane au fost rănite și o persoană a decedat. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială complexă de intervenții și o ambulanță SMURD. S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical, pentru transportul persoanelor ranite la spital, pentru scoaterea persoanei decedate și pentru stingerea incendiului izbucnit la unul din autorurismele implicate în accident.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit duminică, la ora 16.02, în loc. Tăuț, pe str. Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești (șură), proprietatea lui M.A. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui eveniment, au ars acoperișul anexei gospodărești confecționat din lemn și învelitoare de azbociment pe o suprafață de aproximativ 70 mp și circa 200 kg de fân.

Tot duminică, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit, la ora 23.56, în municipiu, pe str. Florilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (garaj), proprietatea lui O.V. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui eveniment, au ars garajul, un autoturism, două motociclete, o magazie de lemne și o filigorie din lemn și a fost afectat circa 20 mp din acoperișul casei de locuit.

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit luni, la ora 13.03, în loc. Rădești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la centrala termică pe lemne a unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui eveniment, s- a deteriorat panoul instalației electrice, un generator de curent și izolația termică de pe două vase de expansiune.

Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit luni, la ora 18.10, în Dealulo Piciorului, com. Lupșa, pe str. Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (garaj), proprietatea lui B.I. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii. Ca urmare a acestui eveniment, a ars garajul confecționat din lemn și invelitoare de plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 20 mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea