Workshop internaţional cu teme economice la universitatea albaiuliană
Timp de două zile, respectiv 5 şi 6 noiembrie, Facultatea de Ştiinţe a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va fi gazda unui eveniment ştiinţific de talie internaţională. Este vorba despre workshopul „Cercetări avansate şi tendinţe în contabilitate, audit şi finanţe”, manifestare încadrată în cea de a IV-a ediţie a Conferinţei Ştiinţifice „Provocări ale economiei contemporane bazate pe cunoaştere” (ICMEA 2010). Aşa cum ne-a precizat conf. univ. dr. Dan Dănuleţiu, secretar ştiinţific al Facultăţii de Ştiinţe, lucrările din acest an sunt reunite în cadrul ariilor tematice de referinţă Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Audit şi Guvernanţă Corporativă, Finanţe, Bănci, Asigurări şi Pieţe Financiare. „Manifestarea îşi propune să aducă în discuţie probleme de mare actualitate în domeniu, concretizându-se şi într-o punte de relaţionare între specialişti, în vederea realizării unor schimburi de experienţă şi a unor viitoare proiecte de cercetare comune” ne-a declarat Dan Dănuleţiu.
Un număr impresionant de 80 de lucrări ştiinţifice sunt prezentate în cadrul evenimentului internaţional. Acestea aparţin cadrelor didactice, cercetătorilor şi practicienilor din domeniile menţionate veniţi la Alba Iulia din 11 centre universitare din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş, Oradea, Petroşani, Târgovişte, Alba Iulia), precum şi din centre universitare din afara graniţelor: Turcia, Franţa, Rusia, Grecia, Ungaria, Lituania, India şi Canada.
Deschiderea oficială a workshopului va avea loc astăzi, de la ora 9.00, în Amfiteatrul A9 al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În cursul aceleiaşi zile se vor desfăşura comunicările în plen susţinute de: prof. univ. dr. Fatih Yilmaz (Universitatea din Istanbul), prof. univ. dr. Adriana Tiron Tudor (Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca), conf. univ. dr. François Fulconis (Université d’Avignon et des Pays de Vaucluse), Emil Culda (vicepreşedinte al Camerei Auditorilor Financiari din România) şi Cristina Guţu (reprezentant al României în Adunarea Internaţională a Association of Chartered Certified Accountants). De asemenea vor fi lansate două cărţi, respectiv „Contabilitate şi control de gestiune” (coordonator prof. univ. dr. Sorin Briciu) şi „Gestiunea financiară a întreprinderii”, ediţia a II-a, elaborată de prof. univ. dr. Teodor Hada şi va fi organizată o expoziţie de carte economică apărută sub egida Editurii Economica din Bucureşti, precum şi a Editurii Aeternitas din Alba Iulia. Ziua se va încheia cu desfăşurarea lucrărilor pe secţiuni ale workshopului, secţiunile manifestării fiind: Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Audit, Finanţe. „Ca o reflectare a obţinerii de către Universitatea „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia începând cu anul universitar 2009-2010 a calităţii de instituţie organizatoare de doctorat în domeniul Contabilitate, manifestarea cuprinde şi o secţiune specifică destinată doctoranzilor, secţiune ce se va desfăşura în data de 6 noiembrie” ne-a declarat conf. univ. dr. Dan Dănuleţiu. Cele două zile se vor încheia pentru participanţi prin vizitarea principalelor obiective turistice din municipiul Alba Iulia. Trebuie precizat că pentru buna desfăşurare a manifestării organizatorii au primit sprijin din partea partenerilor: Consiliul Judeţean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Agenţia de Dezvoltare Regională 7 Centru, Camera Auditorilor Financiari din România, Asociaţia Generală a Economiştilor din România – Filiala Alba, Asociaţia Facultăţilor din domeniul Economic din România, a sponsorilor: SC Elit SA, SC Alpin 57 Lux SRL, SC Arti – Pan SRL, SC Jidvei SRL, SC Kronospan SA şi de parteneriatul media al cotidianului Unirea, Realitatea TV, Radio Reîntregirea. (L.I.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cum a ajuns în faliment Ciserom Sebeș, care putea produce 10 milioane de perechi de șosete pe an: „Fabrica noastră. Când se ieșea din schimb era o mare de oameni”
Cum a ajuns în faliment Ciserom Sebeș, care putea produce 10 milioane de perechi de șosete pe an: „Fabrica noastră. Când se ieșea din schimb era o mare de oameni” Cel mai important producător de ciorapi din România, cu o istorie de aproape 100 de ani, nu a mai rezistat pe piață. Ciserom Sebeș se […]