Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Winner’s Club Țălnar se extinde – baza sportivă va avea un hotel de 4 stele pentru sportivi și turiști

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat în ședința extraordinară de joi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) ”Revitalizarea, reabilitarea și extinderea bazei sportive și de agrement Winner’s Club Țălnar”.

Suprafaţa de teren pusă în discuție este de 26.800,00 mp iar suprafaţa de teren aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Alba lulia, obiect al Contractului de Asociere – 9.506 mp.

Obiectivul PUZ-ului este ”revitalizarea spaţiului aferent Bastionului Carol din Cetatea Alba Carolina prin dezvoltarea funcţiei turistice a obiectivului existent, integrarea într-un circuit al turismului specializat pe domeniul sportiv, dar nu numai, reabilitarea construcţiilor existente pe principiile ecologice ale ”caselor verzi”, extinderea pe aceleaşi principii cu noi obiecte a bazei sportive şi de agrement Winner’s Club Ţălnar”, după cum se precizează în raportul de specialitate.

Este vorba despre construirea unui hotel de 4 stele cu 21 camere, cu servicii de spa şi welness și o unitate de alimentație publică pentru sportivi dar și pentru turiști. De asemenea,  se vor amenaja și moderniza căile de acces spre obiectivele incluse în complex, realizarea unei incinte de parcare pentru 22 autovehicule, separarea fluxurilor de acces carosabil uşor faţă de aleile pietonale și crearea acceselor facile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

SC Winner’s Club Țălnar a solicitat aprobarea PUZ-ului în vederea obţinerii avizului Ministerului Culturii – Direcţia patrimoniului cultural – Comisia Naţionala a Monumentelor Istorice.

În şedinţa Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică și în şedinţa Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 23 mai 2013, s-a primit aviz favorabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea