Rămâi conectat

Actualitate

Vremea se schimbă în România. Prognoza METEO indică începutul ploilor de toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vremea se schimbă în România. Prognoza METEO indică că încep ploile de toamnă

Prima lună a toamnei se va termina cu o vreme blândă și cu temperaturi maxime care vor trece, în majoritatea țării, de 25 de grade, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, pentru următoarele două săptămâni.

Totodată, specialiștii ANM anunță că vor fi perioade cu ploi însemnate cantitativ în special în intervalul 24-26 septembrie, informează Mediafax.

Elit - Gustul Desăvârșit

Banat

În prima săptămână de prognoză valorile termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la cealaltă si se vor situa în general peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 26 și 28 de grade și ale minimelor între 4 și 16 grade. În 24 și 25 septembrie se estimează o răcire, apoi chiar dacă se va mai încălzi ușor, vremea se va menține relativ normală din punct de vedere termic, cu maxime de 24 – 26 de grade și minime de 10 – 12 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Crișana

Valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intevalului, astfel că mediile acestora vor fi cele mai coborâte, respectiv de 26 de grade, în 19, 20, 24, 25, 30 septembrie și 1 octombrie, iar în rest se vor situa între 27 și 29 de grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal perioadei. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 14 grade în prima săptămână de prognoză, apoi vor scădea treptat până la 10 grade mediat regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Transilvania

În prima săptămână de prognoză valorile termice diurne vor crește de la 24 la 28 de grade mediat regional, dar din 24 septembrie vremea va intra într-un proces treptat de răcire, astfel încât maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 8 – 10 grade, doar în 20, 21, 24 și 25 septembrie vor urca la medii de 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Maramureș

În prima săptămână de prognoză vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 24 – 28 de grade, cele mai scăzute estimate pentru 19 septembrie, iar ale minimelor de 12 – 14 grade. În 24 septembrie se va răci semnificativ, un proces care de altfel va continua ușor până spre finalul intervalului, astfel încât valorile diurne vor fi de la 26 spre 22 de grade, iar cele nocturne de la 14 spre 10 grade, mediate regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Moldova

Vremea va fi caldă și în general frumoasă în prima săptămână de prognoză, cu valori termice ce nu vor varia semnificativ de la o zi la cealaltă, astfel încât mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade, iar ale minimelor între 12 și 14 grade. În a doua săptămână se va răci ușor dar continuu, până la valori mediate regional ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor de 10 grade. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută pe aproape tot intervalul de prognoză.

Dobrogea

Vremea va fi în general frumoasă pe tot intervalul de prognoză, iar valorile termice mai ridicate decât în mod normal până în data de 25 septembrie, apoi vor scădea ușor și se vor apropia de cele caracteristice perioadei. Astfel, maximele vor avea medii între 24 și 28 de grade, cu cele mai ridicate în 23 și 24 septembrie, iar minimele între 14 și 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi scăzută pe aproape tot parcursul intervalului.

Muntenia

Vremea se va încălzi treptat până în data de 24 septembrie, astfel încât regimul termic diurn va varia de la valori mediate regional de 26 până spre 30 de grade, iar cel nocturn de la 12 la 16 grade. După această dată se va răci ușor, maximele vor scădea la medii de 25 de grade, iar minimele la 12 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului.

Oltenia

În perioada 18 – 23 septembrie vremea va fi în mare parte a regiunii ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu medii ale maximelor ce vor crește de la 24 spre 28 de grade și ale minimelor oscilante între 12 și 16 grade. A doua săptămână de prognoză va aduce o ușoară răcorire, astfel încât media valorilor maxime va voborî spre 24 de grade, iar a minimelor spre 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

La munte

Valorile termice vor avea variații pe parcursul intervalului, astfel că, în prima săptămână vor crește treptat, iar în următoarea vor avea tendința de scădere ușoară dar continuă. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii între 14 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în 23 septembrie, iar cele minime între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Plafonarea polițelor RCA ar putea fi prelungită până la finalul anului: Proiectul, în ședința de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea polițelor RCA ar putea fi prelungită până la finalul anului: Proiectul, în ședința de Guvern

Purtătorul de cuvând al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat faptul că Guvernul ar putea prelungi plafonarea polițelor RCA până la finalul anului curent.

Răspunzând unei întrebări, Mihai Constantin a confirmat că a existat pe ordinea ședinței de guvern, în prima lectură, un proiect pentru prelungirea până la finalul acestui an a polițelor RCA.

Elit - Gustul Desăvârșit

Măsura este menită, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, să evite creșterea prețurilor acestor polițe pe final de an, când e cererea foarte mare.

„Se caută și o soluție pe termen lung care se ducă la reglementarea atât de necesară a acestei piețe de asigurări”, a adăugat sursa citată.

În aprilie, Guvernul a adoptat plafonarea preţului la poliţele RCA pentru șase luni. Premierul de atunci, Nicolae Ciucă, spunea că va condiţiona plafonarea de elaborarea, în 6 luni, a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor derapaje pe piaţa asigurărilor.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rabla Local 2023: Șoferii mai au o singură zi la dispoziție să scape de maşina veche în schimbul a 3.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rabla Local 2023: Șoferii mai au o singură zi la dispoziție să scape de maşina veche în schimbul a 3.000 de lei

Șoferii care vor să scape de mașina veche și să se înscrie în Programul Rabla Local o mai pot face, și asta pentru că programul este încă în derulare. În schimbul casării vor primi un stimulent de 3.000 de lei.

O singură zi mai au la dispoziție cei care vor să se înscrie în Programul Rabla Local, ce se va încheia pe 29 septembrie. În acest program, cei care își casează mașina nu sunt obligați să își cumpere una noua. În prezent, sunt peste 29.000 de persoane înscrise, cu peste 30.400 de autovehicule casate.

Elit - Gustul Desăvârșit

După încheierea programului, primăriile vor fi notificate cu numele şi numărul persoanei care s-a înscris, apoi instituţia va începe implementarea programului, mai exact va aştepta să vină cetăţenii să depună documentele, certificatul de radiere iar în schimb să primească prima de casare.

De asemenea, vin veşti bune de la Ministerul Mediului. Se ia în calcul o nouă ediție a Programului Rabla Local, până la sfârșitul anului, după ce doar aproximativ 30 000 de doritori s-au înscris în prima ediție. Programul Rabla Local a asigurat fonduri pentru casarea a 100.000 de mașini vechi.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Gafă în Guvern: Salariul minim se va majora cu 181 de lei, nu cu 83 de lei, cum calculase ministrul Finanțelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gafă în Guvern: Salariul minim se va majora cu 181 de lei, nu cu 83 de lei, cum calculase ministrul Finanțelor

Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul minim se va majora cu 10%, a decis Guvernul în cursul zilei de joi, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a menționat la finalul ședinței: „Calculele Ministerului Muncii arată că net asta înseamnă 2.079 lei, o creștere cu 181 lei față de prezent”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întrebat de ce ministrul Finanțelor calculase o majorare netă de doar 83 de lei pentru salariul minim, oficialul a răspuns: „Sunt datele actuale care vin de la Ministerul Muncii, inițiatorul acestui act normativ. Ministrul Finanțelor va da replică dacă îi adresați direct întrebarea”.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, declara pe 14 septembrie că „net, creșterea salariului minim pe economie este de 83 de lei, măsură cuprinsă în programul de guvernare al Coaliției”.

Cine beneficiază

În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 mil. de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28 % din numărul total de salariați activi. De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei vor beneficia un număr de 1.867.588 salariați.

Măsura creșterii salariului minim afectează multiple sectoare de activitate cum ar fi comerțul, transporturile și întreprinderile mici și mijlocii unde nivelul salariilor este mai mic față de medie cu influențe asupra creșterii cheltuielilor cu forța de muncă.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare