Rămâi conectat

Actualitate

Vremea o ia razna la început de aprilie: Primăvara se mai lasă așteptată, scad temepraturile și revin ninsorile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vremea o ia razna în România, la început de aprilie 2023. Meteorologii au venit cu vești proaste pentru cei care sperau că ne așteaptă zile cu vreme însorită și temperaturi ridicate. Primăvara se mai lasă așteptată, revin ninsorile.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Prima zi a lunii aprilie ne duce cu gândul mai mult la un final de toamnă, nu la a doua lună de primăvară. Se pare că vremea bună se mai lasă așteptată în România.

Vom avea parte de un nou episod de iarnă, anotimpul rece urmând să își arate din nou colții săptămâna viitoare.

Până atunci, meteorologii anunță că ne mai putem bucura de o zi de vreme prietenoasă. Duminică, 2 aprilie 2023, maximele ar putea ajunge la 21-23 de grade Celsius, în regiunile din sudul țării.

„Deocamdată vine căldura, avem un weekend cu temperaturi în creștere, îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde așteptăm maxime înspre 19 grade, pornind de la 11…12 grade în regiunile nordice și centrale. Duminică poate vom avea și temperaturi de 20…21 de grade în partea de sud a țării.

Vor fi însă și precipitații, aria ploilor se va extinde începând de la noapte, dinspre partea de vest a teritoriului. Mâine vor fi ploi în nordul, în centrul și vestul țării, pe arii mai restrânse în rest, iar duminică, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.”, a anunțat Florinela Georgescu, director în Administrația Națională de Meteorologie.

Unde va ninge

Ploile își vor face apariția încă din acest weekend: „Pentru că temperaturile sunt în creștere, vor fi și averse, poate și însoțite de descărcări electrice, însă pe crestele cele mai înalte este încă posibil să mai fie precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a explicat meteorologul, potrivit sursei citate.

Începând de luni, 3 aprilie 2023, vremea se va schimba radical, intrând într-un proces accelerat de răcire. În acest context, sunt șanse mari ca marți și miercuri să avem parte de lapoviță și ninsoare, mai ales în zonele mai joase din Transilvania și Moldova.

„Nu este exclus ca pe fondul acestei răciri, mai ales marți, poate și miercuri, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare să fie nu numai la munte, dar și în zone mai joase din Transilvania și Moldova. Deci o vreme capricioasă în continuare, specifică primăverii”, a conchis Florinela Georgescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea