Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere pentru porcul de Crăciun 2023: Guvernul României sprijină micii producători cu bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru porcul de Crăciun 2023: Guvernul României sprijină micii producători cu bani

Guvernul României lansează o inițiativă vitală pentru micile gospodării producătoare, oferindu-le o șansă de a păstra tradiția de a crește porci de Crăciun în ciuda restricțiilor legate de pesta porcină. Prin intermediul acestei inițiative inovatoare, Guvernul dorește să acorde vouchere speciale în valoare de 200 de euro fiecare, pe o perioadă de cinci ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) intenționează să emită aceste tichete în sprijinul micilor crescători care se confruntă cu dificultăți în creșterea porcilor în gospodărie, din cauza focarelor de pestă porcină africană. Cu toate acestea, este important de menționat că propunerea se află încă în stadiul de inițiativă legislativă și a fost depusă în Parlament de către Florian-Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, conform informațiilor furnizate de Agrointel.

CITEȘTE ȘI: Postul Crăciunului 2023: Când începe postul Naşterii Domnului

Florian-Emil Dumitru a explicat că obiectivul acestui proiect legislativ este de a completa Legea Porcului, oferind sprijin micilor producători care sunt înregistrați în Registrul Agricol și se află în situația de a renunța la creșterea porcilor din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină, în special dacă locuiesc în proximitatea fermelor comerciale de creștere a porcilor (la o distanță de până la 10 km). Conform propunerii, acești mici crescători ar urma să primească vouchere în valoare de 1.000 de lei, emise de ANSVSA, pe o perioadă de cinci ani.

Florian-Emil Dumitru a subliniat importanța acestui sprijin adițional, declarând: „Am discutat cu colegii mei pentru a crea un proiect de lege distinct care să completeze Legea Porcului. Scopul nostru este de a oferi sprijin celor din zona de 10 km în jurul fermelor comerciale care doresc să renunțe la creșterea porcilor. Timp de cinci ani, aceștia vor primi vouchere de 200 de euro emise de ANSVSA, pe care le pot folosi în perioada sărbătorilor de Crăciun la fermele comerciale, astfel păstrându-și tradiția și având acces la porcul de Crăciun.”

Această inițiativă promițătoare poate contribui la sprijinirea micilor crescători și menținerea tradiției românești a porcului de Crăciun, oferindu-le oportunitatea de a obține resursele necesare pentru a continua această activitate în ciuda provocărilor legate de pestă porcină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea