Volei Alba Blaj domină Grupa A din Champions League, având maximum de puncte!!! Darko Zakoc: “Nimeni nu anticipa aceste trei victorii în Champions League”

Volei Alba Blaj are şanse majore de a obţine calificarea în etapele eliminatorii ale Champions League, după startul extraordinar din Grupa A. Trei victorii consecutive şi maximum de puncte, ultimul succes fiind la Mulhouse, în fieful campioanei Franţei, scor scor 3-1 (25-20, 20-25, 25-16, 25-21).

În condiţiile în care următoarele două partide sunt la Sibiu, în Sala „Transilvania”, cu ASPTT Mulhouse VB (7 februarie), şi  Developres Rzeszow (22 februarie) este de aşteptat ca „mândria judeţului” să celebreze calificarea în faţa suporterilor.

Dacă va reuşi accederea în faza superioară Blajul vrea să organizeze Final Four-ul Champions League, lucru confirmat de preşedintele FRV, Gheorghe Vişan, într-un interviu acordat la finele anului trecut. „99,5% eu zic că Blaj iese din faza grupelor, iar anul viitor vine în ţară preşedintele Confederaţiei Europene de Volei, Aleksandar Boricic, pentru a discuta organizarea Final4-ului Ligii Campionilor la Cluj-Napoca. Asta numai dacă Blaj iese din grupă. Iar dacă organizăm Final4, Blaj se califică direct, fiind gazdă„, a afirmat acesta, citat de Agerpres.ro

O prestație admirabilă în Franţa a reprezentantei României, ce a izbutit o nouă victorie mare, după un meci palpitant, cu răsturnări de situaţie (fiecare combatantă având perioada sa de dominare), pe alocuri dramatic, ce a durat 120 de minute! Principalul sârb s-a dovedit inspirat mizând la un moment dat pe Lena Moellers şi Lynda Morales, pentru a schimba raportul de forţe din teren, iar Blajul a rezistat eroic (exemplară Nneka Onyejekwe la fileu) atacului declanşat de Britt Herbots – MVP-ul întâlnirii, cu 17 puncte (urmată în topul punctelor de Cleger şi Crncevic – 16, Salaoru – 15, Onyejekwe – 14).

*Darko Zakoc: “Nimeni nu anticipa aceste trei victorii în Champions League

Ştiam că va fi un meci greu şi strâns, împotriva unei echipe ce nu renunţă niciodată, văzându-se asta în setul secund. Secretul a fost «inima noastră», modul cum am luptat în momentele dificile, dar şi «banca» noastră: jucătoarele care au intrat au adus schimbări în joc, am folosit ambele ridicătoare, iar Cleger şi-a revenit ca randament, după ce a avut o scădere. Nimeni nu anticipa la startul Champions League aceste rezultate, că vom obţine trei victorii şi maximum de puncte la mijlocul grupei, dar nu ne vom opri aici”, a declarat antrenorul Darko Zakoc. “Sunt fericită că am reuşit să învingem. Am obţinut una dintre cele mai dificile victorii, cu un adversar competitiv, ce s-a agăţat de fiecare minge. Avem o şansă să trecem în faza următoare a Ligii Campionilor, ne dorim să şi reuşim această calificare”, a spus Adina Salaoru, căpitanul echipei blăjene.

Volei Alba Blaj domină categoric Grupa A a competiției supreme a voleiului european, având maximum de puncte la jumătatea confruntărilor din prima fază și șanse extrem de mari de a obține o calificare de răsunet în Play-off 6, mai ales că următoarele două dispute sunt la Sibiu! Un nou test de foc pentru Volei Alba Blaj va fi duminică, 28 ianuarie, de la ora 14.45, cu CSM Bucureşti, derby-ul campionatului, în Sala „Timotei Cipariu”, între pretendentele la titlu, primele două clasate.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (5 p) – Adina Salaoru (15 p), Mariana Aquino (5 p), Ana Cleger (16 p), Nneka Oniejekwe (14 p), Aleksandra Crncevic (16 p) – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Lynda Morales (3 p); Ramona Rus, Slavina Koleva. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în faza Play-off 6 al Ligii Campionilor, care programează partide între 20 martie şi 5 aprilie.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...