VINERI, la Cugir: Știința ”face spectacol”, la Noaptea Cercetătorilor
În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a ”Nopții Cercetătorilor”. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.
Și la Cugir, cercetători din diferite domenii, ingineri,profesori, exploratori şi inventatori, îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele, la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din localitate, pe data de 29 septembrie, începând cu ora 17.00.
Vizitatorilor li se pregătește de către organizatori(Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” și Colegiul Național ,,David Prodan”) o călătorie în lumea științei, presărată cu descoperiri din cele mai inovative domenii. Experimentele de chimie și fizică abia așteaptă să îi captiveze pe vizitatori, iar cei mai nou-confirmiști sunt provocați să urmărească noutățile din industria mecanică contemporană și operarea pe mașini cu comandă numerică. Cei mai curioși și cu un strop de curaj sunt invitați la o dezbare cu oameni de succes, iar cei creativi sunt așteptați să participe la un spectacol de teatru de improvizație.
,,În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și discuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la întrebările cele mai încuietoare.
De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente”, ne spunea directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, profesorul Ionuț Iancu. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău: Aviz de mediu solicitat APM Alba
Extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău: Aviz de mediu solicitat APM Alba Primăria Sebeș a solicitat APM Alba aviz de mediu pentru proiectul care prevede extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău. În localitatea Răhău există rețea de distribuție gaze naturale pe strada Principală, până la școala din localitate. Citește […]
FOTO | Constantin Olar, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tau”
Constantin Olar, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tău” Institutul de Istorie din Cluj-Napoca a găzduit etapa finală a Concursului de Istorie pentru liceeni „Spune povestea locului tău”. Concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, a fost organizat de Asociația „PhiloHistoRiss” împreună cu Facultatea de […]
Proiect pentru edificarea unei hale industriale de peste 500 de metri pătrați în comuna Ciuruleasa: Aviz de mediu din partea APM Alba
Proiect pentru edificarea unei hale industriale de peste 500 de metri pătrați în comuna Ciuruleasa: Aviz de mediu din partea APM Alba Primăria Ciuruleasa a primit aviz de mediu pentru un proiectul care prevede construirea unei hale industriale destinată activităților de producție și depozitare. Terenul aferent investiției are o suprafață totală de 19.500 mp, iar […]