VINERI, la Cugir: Știința ”face spectacol”, la Noaptea Cercetătorilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a ”Nopții Cercetătorilor”. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Și la Cugir, cercetători din diferite domenii, ingineri,profesori, exploratori şi inventatori, îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele, la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din localitate, pe data de 29 septembrie, începând cu ora 17.00.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vizitatorilor li se pregătește de către organizatori(Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” și Colegiul Național ,,David Prodan”) o călătorie în lumea științei, presărată cu descoperiri din cele mai inovative domenii. Experimentele de chimie și fizică abia așteaptă să îi captiveze pe vizitatori, iar cei mai nou-confirmiști sunt provocați să urmărească noutățile din industria mecanică contemporană și operarea pe mașini cu comandă numerică. Cei mai curioși și cu un strop de curaj sunt invitați la o dezbare cu oameni de succes, iar cei creativi sunt așteptați să participe la un spectacol de teatru de improvizație.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

,,În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și discuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la întrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente”, ne spunea directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, profesorul Ionuț Iancu. (C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei