Vin oţetit vândut pe pieţele din Alba

    Corneliu Georgescu, directorul interimar al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Alba, ne-a prezentat raportul activităţii derulate în anul 2011 de Serviciul Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol.
Astfel, potrivit situaţiei întocmite de Gheorghe Lazea, şeful Serviciului ISCTV din cadrul DAJ Alba,  anul trecut au fost efectuate în total 255 de controale la 9 agenţi economici din acest sector de activitate, prelevându-se 205 probe specifice.
Ca urmare a controalelor efecutate au fost depistate cantităţi de vin impropriu consumului uman direct (circa 100 litri), vinul fiind oţetit, o parte fiind vândut. Este vorba despre vin de masă roşu demidulce, livrat de punctul de lucru din Pâncota al unui producător din Cluj-Napoca, fiind trimise adrese la DAJ Arad pentu a dispune măsurile legale ce se impun în acest sens. De asemenea, inspectorii ISCTV au mai depistat neclarităţi privind unele buletine de analiză, păstrarea vinului de masă în vase de plastic, nedepunerea la termen a documentelor de însoţire sau raportul de încercare nu s-a încadrat după conţinutul de zaharuri. Pentru neconformităţile menţionate au fost aplicate 9 avertismente. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419