Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vin banii europeni: 2,6 miliarde de euro, prima cerere din PNRR, a primit undă verde. Cum vor fi cheltuiți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vin banii europeni: 2,6 miliarde de euro, prima cerere din PNRR, a primit undă verde. Cum vor fi cheltuiți

Comisia Europeană a aprobat plata pentru prima cerere depusă de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Comisia Europeană a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR ceea ce înseamnă că România va primi 2,6 miliarde de euro pentru revitalizarea economiei. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul Marcel Boloș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comisia Europeană a aprobat joi decizia privind autorizarea plăţii primei tranşe de plată a sprijinului nerambursabil şi a primei tranşe de plată a sprijinului sub formă de împrumut pentru România. În urma acestei decizii, suma primită de România va fi de 2,6 miliarde de euro, fiind luate în considerare sumele din prefinanţare deja primite de România, potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Este un moment prin care se confirmă efortul consolidat la nivel guvernamental, care s-a concretizat în îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate de România pentru ultimul trimestru al anului trecut şi transpuse în reforme de interes major pentru ţara noastră.

Sunt 2,6 miliarde de euro prin care să dăm un impuls economiei.

Realist vorbind, este doar începutul unui lung drum pe care îl avem în faţa, dar care, dacă vom duce la bun sfârşit aspectele cheie din Plan, va însemna impulsionarea economiei şi generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă consolidarea economiei româneşti”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Decizia prevede aprobarea primei tranşe a sprijinului nerambursabil, în valoare de 2.037.146.414 euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea