Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Praga pentru a cere pace în Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Praga pentru a cere pace în Ucraina

Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile din Praga pentru a cere pace şi pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia, în timp ce mitinguri cu o participare mai redusă au fost organizate în alte oraşe şi orăşele din Cehia, transmite dpa.

Citește și: RĂZBOI în UCRAINA, ziua 10: Orașul Trosteaneț a fost ocupat de ruși. Portul strategic Mariupol supus unei „blocade”

Mulţi participanţi purtau steagurile galben-albastre ale Ucrainei pe măsură ce se adunau vineri seară în Piaţa Wenceslas din centrul oraşului, scrie agerpres.ro.

„Dacă va cădea Ucraina, va cădea toată Europa”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

YouTube video

Printre persoanele care au luat cuvântul la miting s-au numărat actori şi foşti disidenţi.

Tomas Halik, preotul catolic şi laureat al Premiului Templeton, a afirmat că preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski merită să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace anul acesta.

YouTube video

Halik a amintit, de asemenea, de invadarea Cehoslovaciei de către statele din Pactul de la Varşovia în august 1968, spunând că ocupaţia sovietică care a urmat a provocat o „distrugere culturală şi morală”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea