Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Vasile Torj, patriotul de 74 de ani, din Bihor, nelipsit de la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani al celor veniți să făurească România Mare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Torj, patriotul de 74 de ani, din Bihor, este nelipsit de la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani al celor veniți să făurească România Mare”.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Vasile Torj, marele patriot bihorean născut în comuna Dușești, nu a lipsit nici anul acesta de la Alba Iulia, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Vineri dimineața, când oamenii abia începeau să sosească la Alba Iulia, în Cetatea Alba Iulia, un domnul în etate, purtând mândru portul românesc și o pancartă, ieșea în evidență printre cei veniți să sărbătorească Ziua Națională în Cealaltă Capitală a românilor.

Deși are 74 de ani, bărbatul păstrează tradiția și an de an, cu binecunoscuta pancartă făcută chiar de el și ținută strâns în mână, se află din nou în orașul Marii Uniri pentru a transmite tuturor românilor un mesaj.

YouTube video

Pe pancartă are scris numele delegaților care au participat la Marea Unire, reprezentând satul Dușești, Bihor.

”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani, ai celor 8 mândri și demni români din Cercul electoral Țeica, pe care visul și idealul le-a purtat pașii la Alba Iulia, de 1 decembrie 1918, să făurească România Mare”, a transmis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea