Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO/ Site-ul www.albaiuliasmartcity.ro, care prezintă toate soluțiile inteligente din cadrul proiectului Alba Iulia Smart City, a fost lansat oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina, a avut loc lansarea oficială a site-ului www.albaiuliasmartcity.ro, care prezintă toate soluțiile inteligente din cadrul proiectului Alba Iulia Smart City. La eveniment au fost prezenți Marius Bostan – fost ministru al Comunicațiilor, primarul Mircea Hava, city managerul Nicolaie Moldovan împreună cu o parte din echipa municipalității care a gândit și a demarat proiectul, și reprezentanți ai companiilor partenere.

Construcţia site-ului www.albaiuliasmartcity.ro (scalabil pe diverse rezoluţii, ce poate fi vizualizat pe orice dispozitiv mobil) este un tot proiect smart, derulat împreună cu Civic Tech Bucureşti. Acesta va reprezenta sursa online principală și oficială de informare publică despre toate proiectele de oraş inteligent testate în Alba Iulia. Pe măsură ce alte solutii inteligente sunt agreate şi încep să fie testate, acestea vor fi publicate pe site, conţinutul fiind distribuit în cinci secţiuni: Descrierea proiectului, Specificaţii tehnice, Beneficii, Rezultate şi Media. Fiecare proiect are fotografii dedicate şi galerii media, acolo unde este cazul. În paralel, pe pagina de GitHub dedicată proiectului, se va putea observa în timp real evoluția tehnică a site-ului.

Proiectul pilot Alba Iulia Smart City reunește peste 30 de firme care, prin eforturi proprii și cu sprijinul logistic al Primăriei Alba Iulia, îşi testează diverse echipamente şi soluţii smart pe infrastructura reală a oraşului. Beneficiari direcţi şi indirecţi ai tuturor avantajelor pe care le aduc aceste proiecte derulate la nivel de municipiu sunt toţi cetățenii municipiului, turiștii, companiile care pot să prezinte soluţii adaptate local şi altor oraşe sub formă de studii de caz, alte municipalități care pot utiliza experiența şi expertiza acumulate până acum şi, nu în ultimul rând, administrația locală.

Numărul de parteneriate agreate până la ora actuală asigură testarea a 96 de soluții inteligente, din care 40% sunt deja funcționale, iar restul sunt în diverse stadii de implementare, urmând să treacă în etapa funcțională în următoarele luni, dar şi anul viitor. Pe site-ul lansat astăzi sunt descrise peste 60 de soluții, dintre care 27 sunt funcționale, 14 sunt în analiză și 12 în implementare.

Potrivit celor implicați în proiect ”nicio soluţie nu se testează fără un scop precis, dedicat folosului comunităţii sau administraţiei locale. Practic, fiecare soluţie are un corespondent în realitatea de nevoi ale oraşului: o necesitate pe care o soluţie sau mai multe au rolul de a o acoperi. Dacă este destul de performantă şi o face, are şansa să fie aplicată pe scară largă şi de către alte municipalităţi”.

YouTube video

YouTube video

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea