Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Simone Albani vrea înapoi la primăria Alba Iulia. Angelica Mocan îi susţine cauza fostului viceprimar

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simone Albani, vicepreşedintele PNL Alba a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care consilierii locali PDL şi PP-DD l-au revocat din funcţia de viceprimar, la numai o lună de zile de când a fost învestit.

Proiectul de hotărâre semnat de consilierii democrat-liberali Marius Costinaş, Iulius Domuţa, Mircea Ludoşan, Paul Voicu, Marius Presecan, Cornel Sandu, Raul Tudoraşcu şi consilierul PP-DD Dorin Pocol a fost supus spre aprobare. În urma votului secret s-au înregistrat 12 voturi pentru revocare şi 9 voturi împotrivă.

În locul lui Simone Albani a fost votat Dorin Pocol, de la PP-DD, care a declarat ulterior că numirea sa în funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia este o reparaţie morală.

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, avocatul Angelica Mocan a declarat vineri, 17 august, în cadrul unei conferinţe de presă, că hotărârile legate de revocarea fostului viceprimar Simone Albani, contravin flagrant Constituţiei.

“Exercitarea mandatului de viceprimar începe odată cu declararea acestuia ca primar ales şi încetează odată cu expirarea mandatului consiliului din care face parte. Această prevedere legală este adoptată tocmai pentru a asigura continuitatea şi implicit funcţionarea corectă a instituţiei.

Curtea Constituţională stabileşte că votul acordat este un vot politic care nu poate fi anulat decât în cazul în care grupurile politice care l-au propus cer revocarea acestuia sau în cazul unei revocări ca sancţiune, revocarea colegului nostru Simone Albani se putea pune în discuţie doar la propunerea grupului politic format din consilierii USL  şi PD-L care l-au votat.

În consecinţă, noi apreciem că  instanţa de judecată va trebui să stabilească condiţiile concrete în care, potrivit actelor normative în vigoare, un viceprimar poate fi revocat pe cale excepţională din funcţie, în caz contrar, comunitatea locală poate fi expusă schimbării periodice a viceprimarului în fiecare săptămână”, a declarat Angelica Mocan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea