VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii
Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii
O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana.
Citește și: Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro
Oamenii și-au dorit să atragă atenția cu privire la anumite deficiențe din procedura de insolvență, dar și despre lipsa de transparență în ceea ce îi privește. Păgubiții prezenți marți la protest cer și demisia administratorului judiciar: ”Într-o sociate normală, și-ar fi dat demisia, nu acum, din primul moment, după prima greșeală, nu ar fi trebuit să ajungem în punctul ăsta, e vorba de greșeli continuate, susținute chiar de contestațiile din justiție”, a spus Adrian Ciortea, unul dintre păgubiți.
În același scandal a mai fost deschis un nou dosar penal, la Judecătoria Cluj în care este implicat și unul din notarii din Alba Iulia, care a lucrat cu Ovidiu Jidveian și la care oamenii au încheiat antecontractele.
”Blocurile au fost evaluate la 5 milioane de euro, cabinetul de insolvență a câștigat încrederea oamenilor propunând un investitor care să dea un milion de euro la 1 mai pentru finalizarea blocurilor, iar la sfțrșit o să dea 11 milioane de euro, plus TVA. Lucru care nu s-a întâmplat, iar pe 30 aprilie ni s-a cerut 200 de euro din partea aceluiași cabinet de insolvență care acum câteva luni ne promitea marea cu sarea”, mai spun oamenii.
Aceștia mai afirmă de investitorul este necunoscut, iar ca contraofertă, firma de insolvență a promis ca pe date de 10 mai să facă public numele investitorului, însă oamenii sunt sceptici.
Reamintim că administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, firmă implicată într-un scandal imobiliar uriaș, a solicitat în justiție anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul administrator, Ovidiu Jidveian, în 2019.
Prin acțiunea înregistrată la Tribunalul Alba, administratorul judiciar solicită instanței constatarea nulității absolute a documentului din 31 octombrie 2019, încheiat între Jidveian și bunica acestuia, proprietara terenului pe care au fost construite cele două blocuri de locuințe din Alba Iulia.
Valoarea antecontractului a fost de 6 milioane de euro, sumă pe care Ovidiu Jidveian a scos-o din firmă în baza acestuia. Administratorul judiciar mai cere obligarea acestuia la restituirea banilor și constatarea ineficacității antecontractului, „clauzele acestuia fiind lipsite de efect prin încheierea contractului de vânzare autentic”, încheiat ulterior și autentificat la notar.
Scandalul a „explodat” în urmă cu câteva luni, când mai mulți cumpărători de apartamente în blocul din centrul municipiului Alba Iulia au demarat procese în instanță pentru a-și recupera banii plătiți în avans. În final, firma a intrat în insolvență cu datorii totale de milioane de euro (circa 13,4 milioane de euro), echivalent în lei. Afacerea a fost dezvoltată de fostul avocat Ovidiu Jidveian.
Blocul are 50 de apartamente, 8 spații comerciale și trei penthouse-uri. În procesul de insolvență s-au constituit creditori un număr de 258 de persoane fizice și juridice.
Inspecția fiscală a ANAF s-a derulat în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2023. ”Societatea a întocmit cu un număr de 155 de clienți promisiuni de vânzare. Sunt cazuri în care un client a achiziționat unul sau mai multe apartamente, fiind întocmite pentru fiecare în parte promisiune de vânzare”, se precizează în document.
În cazul asociatului Ovidiu Jidveian, fost administrator până în august 2023, au fost identificate 10 promisiuni de vânzare încheiate cu persoane fizice, în valoare totală de 473.000 de euro, din care s-au încasat sumele de 88.000 de euro și 54.000 de lei. ”Nu ne-a fost pus la dispoziție niciun document din care să rezulte că societatea a promis/vândut imobile d-lui Jidveian Ovidiu Viorel, acesta nefigurând în contabilitate ca și client al societății. Astfel, se conturează suspiciunea neexistenței unor documente juridice care să ateste dreptul persoanei fizice Jidveian Ovidiu Viorel de a întocmi actul/actele de promisiune vânzare a unor imobile. Societatea verificată ar fi trebuit să emită facturi către clientul Jidveian Ovidiu Viorel pe care să le înregistreze în contabilitate”,se mai susține în documentul citat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Ioan Gânfălean, propus pentru titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia”: O viață dedicată drepturilor cetățenilor și creșterii calității învățământului juridic
FOTO | Ioan Gânfălean, propus pentru titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia”: O viață dedicată drepturilor cetățenilor și creșterii calității învățământului juridic Titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia” reprezintă cea mai înaltă distincție acordată de către Consiliul local al municipiului Alba Iulia. Citește și: Dumitru-Dorin Prunariu, primul român care […]